Alla inlägg under juli 2007

Av Ann-Louise Ryrvik - 2 juli 2007 14:15


 


 




Av Ann-Louise Ryrvik - 2 juli 2007 12:00

Det skulle bära av tidigt till Norrtälje var det tänkt. Jag hade sagt till grannen att vi är hemma igen vid sex-sju tiden. Men tjena!


Ringde och väckte Marie vid kvart över sju, och vi tänkte oss åka vid åtta. Eftersom Marie alltid brukar ha en annan tideräkning än normala klockan tänkte jag att det vore lämpligt att vara där vid nio. Då hade Marie tänkt att denna gång SKA jag vara färdig att åka vid åtta och stått och väntat.... Så, sannolikheten att Marie skall vara resklar i tid minskar, medan sannolik6heten att jag skall vara resklar i tid ökar  ;-).

GPSen sade att vi skulle åka söder om Vänern och det är ju ett bra alternativ, men eftersom vi skulle norr om Stockholm, det var ett vägarbete som stoppat upp trafiken enormt på E20 (såg jag när jag åkte hem ifrån Mockfjärd) plus att vi inte kan låta bli att titta på Värmland om än ifrån bilen, så valde vi att köra över Karlstad.

Dumt beslut 1! Köer, husvagnar, lastbilar o.s.v.  Snacka om att det tog tid! När vi närmade oss ville GPSen att vi skulle köra E18 ända in mot Stockholm för att sedan åka norrut mot Norrtälje. Det kändes dumt så vi genade över Upplands-Väsby och Vallentuna. Antagligen dumt beslut 2! Vägen var liten och krokig så den andra hade varit bättre. Vi åkte från Vänersborg strax efter nio och var väl i Norrtälje vid fyra, halv fem!!!! Hur kan det gå till  I och för sig stannade vi och fikade, tankade och så, men ändå.


Maria på Stjärnsund var lika trevlig som vanligt. Först var skyndade vi oss att hälsa på Wictory, den lille John Bauer hästen, sen blev det fika och pappersexercis. Vackrare plats än denna gård får man leta efter! Välskötta stall och hagar, ursöta små lösdriftshus, underbart boningshus och allt med en vidunderlig sjöutsikt.



Lastningen gick kanonfint trots, eller kanske tack vare,att han aldrig hade åkt transport förut. Han stod i den helt lugnt när vi stängde alla luckor och dörrar. Det var kram och hej och så inträdde vi den långa( mycket långa skulle det visa sig) resan hem.


Milou dunkade lite precis när vi startade, men tystande efter några hundra meter. Sedan var det helt lugnt.

Vi valde att gena ut på E18 och tog väg 77. Dumt beslut 3! Snacka om kringellikrok!!!  Vi gjorde några längre stopp för att Milou skulle få slappna av emellan etapperna. Då gäspade han, ruskade och sträckte på sig och började sedan käka hö som om han var i sitt egna stall. När jag lämnade av Marie började klockan närmade sig två på natten.




Av Ann-Louise Ryrvik - 1 juli 2007 23:37

Nyss har jag beträtt Björredsk jord efter att ha tillbringat fem fantastiska dagar i Mockfjärd med hönor, Calzoneälskare och E.T Rapport med bilder kommer!


Först måste jag surfa runt på alla bloggar och kolla vad som har hänt. Appropå bloggar så har alla hästtanter i krokarna fått frispel och börjat blogga hej vilt. Eventuellt kan det komma något tips på någon, men jag måste bara kolla om de är rumsrena =D..... Förresten...här kommer adresserna men jag vill inte hållas ansvarig för innehållet, hi hi....


Här är galna Emmas Blogg; http://emma-sopemaden.bloggagratis.se/ Där är det alltid helvilt och crazy!


Den konstnärliga värmländskan hittar ni på; http://marie-bergstrom.bloggagratis.se/


Som sagt, gå in på egen risk ;-D.


Antagligen blir det ingen Mockfjärdrapport i dag för jag måste i säng. I morgon bär det av tidigt till Norrtälje och hämtning av lille Milou. Ska bli så kul!!!!

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 juli 2007 01:11

Sista dagen på Chicken Camp. Finslipade våran bana under förmiddagen. Det fanns mycket kvar att göra, men vi fixade avslutningsprovet ganska bra. Så här såg uppdraget ut, fotat på ett annat bord för det är svårt att både träna/instruera/fota samtidigt....


Hönan sätts ned på en startpunkt, den skall först passera en kon för att sedan gå slalom i en pinnrad. Här är det Sandra och Mats som gör provet.


 


Därefter skall hönan gå in i en tunnel och komma ut på andra sidan.



Varje instruktör skall ha en som går rakt in i tunneln och kommer ut framför A-hindret och en som går in i det vänstra hörnet och sedan korsar bordet för att komma till A-hindret. Efter tunneln skall hönan gå upp på A-hindret och sedna vidare till slut/start punkten.


 


 Först nere på bordet och i rutan kommer belöningen för hela banan.


Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards