Direktlänk till inlägg 25 augusti 2007

Hos Kjernholm......

Av Ann-Louise Ryrvik - 25 augusti 2007 11:52

I dag har det varit en härlig dag i Varberg.  Vi brukar ju vara nere hos Anders och Mona Kjernholm och få inspiration med jämna mellanrum, det har vi nog varit i tja.... många år.


Denna gång var jag med utan hund för jag kände att jag inte hunnit träna sedan sist och för att det var några nya med som behövde lite pepp...



Foto: Mona Kjernholm


Förutom att det alltid är trevligt att träffa Anders, Mona och Ida så är det glada träningsgänget helt fantastiskt. Alla vill väl, det är mycket humor samtidigt som det är seriöst, och ingen är märkvärdig utan verkligen unnar varandra framgångar och tröstar i motgångar. Kan det vara bättre?


 Foto: Mona Kjernholm


Anette och Astrid får representera ekipagen. En karaktärisktisk bild som verkligen visar att - det är kul att träna hund!


 Foto: Mona Kjernholm


Det som är så bra med Anders och gör honom till min idol är att han alltid ger alla lika mycket tid och uppmärksamhet oavsett ras eller utbildningsnivå. Han är engagerad och positiv och dessutom öppen för nya idéer. Jag framlade bl.a en bisarr ide´i hastigheten om att man kanske skulle kunna prova att träna kryp mot en target typ Alley O precis som man ibland gör med saktagåendet i framåtsändandet. Han -Vi testar!

Där är jag själv lite seg för jag måste tänka och vända och vrida lite han vågar ta ut svängarna mer. 'Krypekipaget' testade det och det verkade faktiskt funka jättefint.

Fördelar med detta är att hunden kryper rakt, man kan förstärka rätt kryptempo, slipper ha en sticka som hunden gärna sträcker sig mot redan innan den är i rätt läge, man kan stå helt oberoende av hunden och därför lättare se kryptekniken.... Finns säkert mer fördelar och också förståss nackdelar. Det är ju en target som skall bort. Å andra sidan blir den inte så stark eftersom man belönar vägen och inte framkomsten.

Ja vi får väl se vart det tar vägen.


Vill ni in och kika på Kjernholms hemsida är adressen; www.kjernholm.se






 
 
ia

ia

26 augusti 2007 18:03

skulle gärna få jaktprovet gjort och skaffa valpar på lexi!

Det ser himla kul ut!!!

kram C

http://ias.bloggagratis.se

 
MariaY

MariaY

27 augusti 2007 00:02

har äntligen lärt mig hur man får in bilder i bloggen så nu kan man se lite av vad vi gör!
Är hästarna smartare än hundarna? Jag tycker just nu att allt går lättare med Boogie!

http://cowgirlup.bloggagratis.se

 
MariaY

MariaY

27 augusti 2007 00:50

Hmm... brukar vi inte säga på våra teorikvällar att man inte kan träna hund sittandes?
:-)

http://cowgirlup.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

27 augusti 2007 08:30

Det ÄR kul Camilla!!!!! Ruskigt roligt! Eftersom du gillar att träna hästar skulle du också älska att greja med dessa fyrfotingar för att inte säga hur roligt det är med hönor =D!

Nämen, Maria, har du skaffat blogg!?! Visste inte det. Ska genast in och kika på dig och din Boogie. Spännande. Visst känns det enklare på ett sätt med hästarna å andra sidan är detta med stimuluskontroll en annan femma. Så har det i alla fall varit för mig. I och för sig har jag väl inte ansträngt mig så himla mycket heller. Jag tycker det är roligast att få fram nya beteenden.... Junge börjar dock sortera nu.
Att sitta och träna är det bästa ;-). Det är då man är så j-la duktig´, hi, hi hi. När man står där själv är det inte lika enkelt kanske.

 
MariaY

MariaY

27 augusti 2007 10:49

Mm, bloggåterfall får man nog säga. Jag slutade för 1 1/2 år sedan för att få mer tid över för LIVET. Blev liksom prestation med läsare och allt. Men nu ska jag inte vara så himla duktig och rolig tänkte jag.
Stimuluskontroll - är inte helt enkelt med hundarna heller...

http://cowgirlup.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

27 augusti 2007 13:04

Hej!
Verkar skitkul! Jag har inte fått tag på Annapanna än men jag fortsätter. Har försökt få tag på dig ett tag för det här med försäkringarna. Lyckas jag inte får du höra av dig. Jag lovade ju kolla upp lite för dig. Jag pratade ju om att Cola var hängig och trött. Han hade åkt på en jätteinfektion så det är penicilin och kortison som gäller nu men det går åt rätt håll. Igår lekte han till och med lite... Ser fram emot att börja träna igen. Då borde han repat till sig och medicinerna är slut. Kram Lena

http://klingemaden.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

27 augusti 2007 18:49

Kommentar till Hos Kjernholm......
Å, jag förstår Maria. Jag har spjärnat emot i det längsta men sedan började lill-Drangel blogga och hon gjorde det enkelt och trevligt så jag hoppade på´t. Jag orkar inte skriva rolig eller intressant. Det får bli det det blir. Det jag hopps på är ett korn av inspiration och inspirerande genmälen från andra. Sen är det ju också en form av terapi.... ;-)

Vi får höras Lena. Det ska bli kul att träffa dig och Anna med era trevliga hundar. Skönt att du fått reda på vad det var för fel på Cola. Hälsa honom att han ska krya på sig! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards