Alla inlägg under oktober 2008

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 oktober 2008 20:28

....från hästarna.


Idag blev det bara Milou och Junge som fick en liten lekstund. Jag är ju inne på detta med att leka med grimma och snören ;-). Kanske blir det lång töm så småningom av det. Det jag experimenterar med är bara gå fram, stanna och svänga. Milou fixar det nu och Salle är på G. Jag har ju efter inspiration av Lin tränat med target. Det funkar fint.


Det hela började med att jag skulle börja leka lite med småpojkarna. Jag började med att kränga grimma på Cazal och satt tömmar på den. Fick dock ingen framdrift. Lin kom dock på att man kunde skicka hästen mot target. Vi testade och det funkade fint. Nu kunde jag sätta på signal på frivillig skritt mot target.  Efter något pass fixade båda småttingarna att starta i skritt, trava en bit, skritta en bit mot target. 

Jag kör pyttekorta pass. Några minuter bara och byter sedan häst.  Det ska vara kul att komma in och greja. Då står de i kö också :-). 


Förra veckan, monsterveckan, blev det ju inget gjort med hästarna. I går när jag tog upp träningen igen hade de lite svårt. De var inte så motiverade och ville mest nosa på marken. Antagligen sänkte jag inte kriterierna igen efter pausen och frekvensen sjönk.... Det blev inget bra. I dag däremot var de på hugget. Det gick jättefint. Vi får väl se hur det går framigenom....  


Här kommer några bilder när vi testade för två veckor sedan.


En trojka påväg till start ;-).


Godisstopp


Trav


Avklädningspuss


Snuttesnask


Puppis vill också ha.


Goding


Kram och kel måste få sin tid också.


Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards