Alla inlägg under februari 2009

Av Ann-Louise Ryrvik - 23 februari 2009 09:02


Fick en utmaning av Tezzan för ett tag sedan. Nu var det dags.

Utmaningen går ut på att att leta upp bildarkivet och bildmapp nummer sex och sedan bild nummer sex i mappen.

Och nu utmanar jag Ylle (Ponnyflickorna), Lina (Hundbiten), Åsa (Åsas hundar), Jenny o Lena (Colan) och Emelie (Kawa) !


Den sjätte bilden i sjätte mappen var denna. Ibland har man tur.... det finns värre bilder i datorn he he;-).


Pluttepuppis debut i sökskogen. Foto May Bosetti

Av Ann-Louise Ryrvik - 22 februari 2009 08:16


Ja, så var då första helgen på klickerTRÄNARutbildningen i Vänersborg avslutad. Det har varit en otroligt trevlig helg!!! Härliga hundar och trevliga förare.

Vi hade kursen hos Kristina på Aktiv Hund. Inte helt fel med tanke på att det var snöstorm på lördag. Att då ha tillgång till inomhushall med filtmatteunderlag och bra belysning gjorde inte ont :-).


Det är inte utan att jag redan ser med förväntan fram till nästa helg med "Vänersborgsklickarna"....

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 februari 2009 22:17


Ja, så var det tisdag igen. Äntligen! Det var Orust som var platsen för dagens sökträning. Fyra tappra själar kunde komma idag. Bengt, Lena "Ärtan", Karin och jag. Det var massor som hade fått förhinder men det gick bra ändå. Det fick bli en liten kort bana. Helt ok för mig. Sist fick han gå ganska mycket för att vara en nystartad liten Puppis. Idag fick det bli en fin liten aptitretare.


När jag skulle hämta hunden så fick jag se kameran som låg i bilen. Det var så lugnt, och vi hade så gott om tid, så jag passade på att ta några bilder på Pupp :-).

Här kommer en liten bildserie på en liten vovve i söket.


Skick. Full rulle.


Oh, här var det figge!


En liten figge hittad; Lena!


- Här kommer jag med min älsklingsleksak - kampskinn!


- Äh, jag sticker tillbaka till figgen!


- Hejsan svejsan! Ska vi leka mer?


Lite mer kamp blev det allt. Sicken rolig tjej!


Nöjd Puppis med "dutt" efter passet.

-Fast jag är allt redo ändå om något skulle hända....!




Av Ann-Louise Ryrvik - 16 februari 2009 20:03


Sportlov.... då får man passa på att utnyttja den lille prinsen som är hemma. Johan fick sitta på både Cazal och Loke.


Det är så härligt när jag går in "arbetsingången", då kommer pojkarna med spetsade öron och förväntansfull blick. "-Vad ska vi göra idag?" tycks de fråga. När det bara är skötsel så går jag in i "personalingången" ;-). Det är ganska praktiskt. Om jag tex måste ut och fixa något sent, när hästarna gått och lagt sig, så slipper de gå upp. De tittar bara på mig och vet att det inte kommer att hända något särskilt. Antagligen ska jag fylla på vatten eller hösilag.....


Vi började med Cazal. Jag kastade upp...nja, det var väl att ta i....Jag försökte snarare baxa upp Johan på ryggen på Salle. Han hängde där på sidan och krafsade. Både jag och Johan skrattade så att jag inte orkade lyfta honom ända upp. Vi fick ta omtag och då gick det finemang. Cazal stod snällt som ett ljus under hela verksamheten. Sedan fick det bli några vändor i paddocken t.o.m något steg trav. Salle skötte sig supert och Johan också. Tur jag har 30 kg´s prinsen att använda som mänsklig tyngd ;-).



Johan och Cazal blickar ut över grannskapet. Cazal har fått lånat Lokes grimma så den är lite stor... (Bulan under halsen är efter ett bett av Loke.)


Några glada sportlovspojkar :-)


Johan fick efter avsittning springa iväg och leka med Puppis, medans jag fortsatte att leka med Cazal. Eventuellt ska han visas om en månad, så man får väl börja träna. Provade en ny kapson på honom, men den var så stel så jag ville inte använda den på honom. Den satt illa. Jag hade ingen annan med ner vid paddocken, så han fick vara "naken". Provade att löslongera honom. Jag har aldrig gjort det förut, men det gick väl ganska bra. Fick honom att gå i omloppsbana , stanna på ptrooo och få snask. Jag tänkte att det kan vara bra att han har erfarenhet av att gå runt mig, stanna på volten och få snask INNAN jag sätter på en massa snören som vi kan tråckla in oss i.


Sedan försökte jag få honom att gå längs långsidan, parallellt med mig, och trava på "-smack, smack!". Det har han varit med om förut så det gick ok. Sen kommer jag, om det väl blir skarpt läge, ändå inte att kunna springa med honom, men skit samma. Gud va´pinsamt egentligen....


Vi har fått någon form av signal för galopp också :-). "-Äru med????  JA!" och så drar vi. Funkar fint he he.... Vi har buskul och det blir lite brall också, men det tror jag att jag kommer att kunna tona ner.


Efter Salle blev det Lokes tur. Honom leder jag in i paddocken, bara för att öva på att leda honom. Det går fint. Först lite frivilliga beteenden; sänka huvudet, titta vänster, backa. Idag började han testa med annat också. Han erbjöd vink med vänster fram som jag "klickade" (jag kör med röst) ett par gånger, men ångrade mig sedan. Kanske är det lite tidigt att han vinkar med frambenen. Kanske ska jag ha lite mer andra beteenden innan. Vinket får ligga på is. Kul är dock att han testar!!!! Det uppskattas enormt.


Jag ropade på Johan och han fick sitta upp. Han har inte suttit på Loke sen i somras. Nemas problemas. Gick hur bra som helst. Inte en vickning på örat. Han behövde inte sitta så länge utan fick springa in i värmen. Det hade börjat bli kallt.


Det fick bli bl.a bli lite "docka in till stegen" - träning. Är inspirerad av Ellens Ofstads pall lek. Jag shejpar att gå in och ställa sig i rätt position för uppsittning. Salle har jag lärt mig det genom att klia honom i sadelläget och sedan flyttat ett halvsteg längre fram så jag hamnar mitt emot halsen. Då har han flyttat fram för att få mer kli och som förstärkning har han fått kli. Det fattade han bumselibums MEN jag har fått med ett litet närmande som efter ett tag (upptäckte jag när jag stod på stegen) hade utvecklats till ett "knöande". Det måste bort. Det hade inte märkts när man stod på marken lika mycket. Eftersom han dockade in för att få kli hade han också dragit sig närmre....


Med Loke provade jag först från marken att shejpa, men han ville gärna ha huvudet mot mig dvs i en invand position. Provade då att direkt ställa mig på en pall. Då kommer han dit och ställer sig. Eftersom jag förut förstärkt frivilliga backande så blev det ju faktiskt himla bra. Han stannade en meter från. Jag vred mig lite så jag fick honom på tvärsen. Han bjöd på ett backande. Fick inget för det. Då gick han framåt "klick" och belöning. Efter någon gång så förstod han att det vara att röra sig framåt som var grejen. Det plus "click for action, treat for position" gjorde att han ganska snabbt förstod att han skulle rätta in sig.

Det fick bli några sådana uppsökningar. Jag får ju springa ifrån honom för att få något avstånd eftersom han följer som en hund ;-)....


När vi var nöjda med det provade vi lite med apportering. Det var första gången. Efter några minuter fick jag honom att gripa om och då nöjde jag mig. Vi hade ju hållt på ett tag plus att det blivit himla kallt. Det får bli mer i morgon.


Jag tog vägen förbi Junge och Milou, och gav dem lite snask bara för att de är söta: Jag lovade dem att de skulle få sin paddockstund imorgon i stället, nu hade det bara blivit FÖÖÖR kallt.

Av Ann-Louise Ryrvik - 14 februari 2009 00:28


Ja, då sitter man på ett hotellrum i Linköping då. Det är första obligatoriska helgen på Djurens beteenden, Linköpings Universitet. Det är kul att vara här igen. Jag har ju förut gått Hundens beteende 1 och Hundens beteende 2 och föreläsningshelgerna var då och är nu väldigt roande. Även om det inte är så helt nytt, så är det alltid någon ny detalj eller någon ny vinkling som letar sig in i hjärnan :-).


Jag är ju inte så redig som min kära Caniskollega Maria Y med att skriva referat. Ska kanske försöka skriva någon rad i början av veckan - om jag orkar. Jag har ju som alla sett varit lite off-blogg denna månad och det är bara att det varit för mycket och för mycket tråkigt runt om kring. Då tryter inspirationen för mig.


Appropå kurser så fick jag detta på mailen idag. Kan ju putta in det eftersom jag inte orkar skriva något vettigt....

------------------------------------------------------------------------------------


Folkhögskolan fristående kurser för män HT- 09    

Kurs  1 
Hur man fyller på ispåsar  
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder. 
950:-



Kurs 2  
WC-papper. Är det sant att  toalettpappret växer ifrån pappershållaren? 
Diskussionsgrupp 
1500:-




Kurs 3  
Är det möjligt att lyfta  upp toalettringen innan urinering? 
Och hur lägga ner den igen efter  urinering? 
Mycket praktiska övningar 
2000:-



Kurs 4  
Efter middagen: Flyger de  smutsiga tallrikarna själva till diskhon? 
Lösningar och exempel på  videoband.. 
2500:-



Kurs 5  
Lär dig att hitta saker,  börja med att ställa de på de rätta platserna 
istället för att gapa och  vända hela lägenheten upp och ner. 
Öppet forum 
1900:-
 


Kurs 6  
Att ge blommor till din  älskade skadar inte din hälsa 
Bilder och ljudband 
4000:- begränsade  platser!!
 


Kurs 7  
Våga fråga efter vägen när  du inte hittar 
Berättelser ur verkliga livet. 
1500:-
 


Kurs 8  
Är det genetiskt möjligt  att hålla tyst när frun kör bilen? 
Körsimulator 
7500:- obegränsat  antal.


 
Kurs 9  
Lär dig skillnaden på fru  och mamma 
Rollspel 
1900:-

 


Kurs 10  
Hur man lär sig att älska  shopping? 
Andningsteknik, meditation samt mental träning.  
500:-  Alla anmälningar är  bindande
obegränsat antal.
-------------------------------------------------------------------------------


He he :-D

Ha en trevlig helg!

Av Ann-Louise Ryrvik - 13 februari 2009 00:44


....så liten Puppis har varit. Kan knappast komma ihåg och då är det bara drygt året sedan.... Tänk vilken liten plutt han var!??!! Nu väger han 37 kg och är smal som  en pinne. Han kommer ju att bredda sig och bli tyngre.


 



Av Ann-Louise Ryrvik - 11 februari 2009 13:58

... måste bara berätta att Kiro piggade på sig i natt. Är väl som med katter och nio liv. Han blev jättepigg. Hoppade med ett skutt upp  i sängen. Var ute och lekte med Puppis i morse. Snodde en boll... Ja han var så pigg och relativt sett "fräsch" så jag struntade faktiskt att åka till Karlstad med honom. Jag håller ögonen på honom och han får sin Metacam, så får vi se. Han är dock minst lika pigg som innan fallet. Skönt!!!

Av Ann-Louise Ryrvik - 11 februari 2009 01:08


... är man vaken. Ska gå ut och kasta till J o M lite hö.


Förresten hur tror ni att det gick med sova nere med stackars lille Kiro? Ha!

Jag bäddade en liten fin hundsäng till Kiro bredvid min sida i gästrummet, eftersom det var svårt/omöjligt för honom att hoppa upp och ligga I sängen. Visserligen kunde jag väl ha lyft upp honom, men om han velat dricka vatten under natten hade det varit svårt.


Johan somnade i andra sänghalvan. Inka och Puppis la sig glatt till rätta.

Jag tog med mig Kiro till den mjuka bädden jag gjort åt honom och la mig själv. Släckte. Hörde hur han trampade iväg igen efter att ha legat någon sekund. Hörde honom stå lite i hallen. Han gick in i köket drack lite vatten. Kom tillbaka till gästrummet tittade på mig och hans bädd. Gick igen . Stod lite i hallen. Gick in i vardagsrummet, ut i nya köket, står still igen och så hör jag; tass, tass, tass... han går upp och lägger sig på ovanvåningen. Smärtfritt och inte ett felsteg. Komiskt. Jag, Johan och de andra hundarna får väl sova nere ändå i natt...



Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards