Alla inlägg under oktober 2009

Av Ann-Louise Ryrvik - 27 oktober 2009 18:29

Undrar om några seismografer fått utslag i dag... Antagligen något i storleksgraden 7,5 och skalvområde Orust.


Vi har tränat sök på Orust i dag. Ett fantastiskt väder. Strålande sol, varmt och fina färger i naturen. Vi var bara sex stycken i dag, men det är ganska skönt det också.

Puppis var på hugget - as usual. Fullt ös medvetslös. Det gick fint. Banan var verkligen mustig. Hällar, stenrösen, lårhög ljung, och upp och ned, upp och ned.


Gött mör kommer jag tillbaka till gruppen efter att ha satt Puppis i bilen. Bengt körde Sara (hunden alltså ;-) ). Man hade inte koll på var de två kvarvarande figgarna låg och Sara hade gått mycket tomt. Jag fick i uppdrag att springa ut på ena sidan medans Sara var på tomslag på andra. Jag lade av bäst vad jag kunde, med mina mjölksyretrötta ben, uppför hällarna, över ljungen. Mitt i ljungen - en skreva..... jag höll på att stupa. Fick rättning på min kapsejsande kropp och medelst akrobatiska krumbukter kunde jag (nästan) häva eländet. Så fick någonting, jag vet inte vad, mig på fall. Liten tuva stjälper ofta stort lass heter det ju ;-) ha ha ha. Jag flög som en projektil handlöst rakt fram och rätt ned i en uppförshäll. J-lar vad jag small i. Ofattbart att en sån smäll bara resulterar i ett sår på armbågen och skrubbande handflator. Kan bero på att man är ganska rejält vadderade både upptill och nedtill på framsidan ;-).


Medans jag försökte ta mig upp tittade jag rakt fram och får se Sara borta i skogen - stirrandes på mig. Hon hade i samma veva fart över stigen och halvvägs ut sett denna show. Hon tittade på mig i någon sekund och tycktes sedan tänka "- Hon gills inte! Såna brukar de inte se ut!" och fortsatte rakt ut. Som tur var låg en figge rakt ut så det blev himla lyckat ändå. Jag låg kvar medans Sara markerade, hämtade Bengt och påvisade figuranten. Sedan kunde jag haltande, linkande och skrattande ta mig tillbaka till stigen igen.


Sen må jag tillägga att det inte bara var jag som smakade jord i dag. Jag vet i alla fall två till ;-)!


När jag kom hem tog jag hästarna direkt. Mockade och fodrade, bytte vatten. Misstänkte att jag skulle bli så mör när jag kommit in och stelnat till att jag inte skulle gå ut genom ytterdörren mer i dag...

Av Ann-Louise Ryrvik - 26 oktober 2009 23:23


På kvällskvisten kom en bil. Vem kan det vara? -Det måste vara Marie Eiram, sa jag. Mycket riktigt. Överraskningen var att hon hade med sig Ellen. Himla trevligt. Det blev lite fika och tjöt.

Ellen visade denna roliga youtubefilm appropå att påverka beteenden :-).


Hur får man folk att gå i trappan i stället för att ta rulltrappan? Jag som föreslog att man skulle sätta el i rulltrappan ;-).  Ha ha ha.



Av Ann-Louise Ryrvik - 26 oktober 2009 17:51

Det är många som har frågat efter receptet på supergodiset. Det är ju Lin som tagit fram det och hon har det med på sin blogg. Tryck HÄR så hittar ni det!


Kan varmt rekommenderas. Jag hade gjort receptet i veckan, denna gång med lammfärs, och hade med till Tävlingslydnadshelgen i Karlstad. Hundarna älskade det och blev verkligen motiverade av det. Vi har ju kört det i flera år och aldrig varit besvikna. Aldrig träffat en hund som inte gillat det. Tack Lin för detta superenkla och superbra recepte!

Av Ann-Louise Ryrvik - 26 oktober 2009 17:06


Hästarna har stått ett tag nu. Det har varit mycket de sista två veckorna. Det märktes. I dag var de heltossiga. Jag kunde inte göra annat än garva åt dem. Sicka tokstollarSkrattande. Om jag haft en fotograf närvarande hade det blivit värsta bilderna, såna krumbukter la de av.

Två traktorer höll på att plöja upp grannens gärden och de var säkert förundrade över showen. Loke hoppade, studsade, bockade och for ända tills han ramlade. Så snopen han blev. Cazal var helcrazy. 


Svärmor och svärfar är på besök. Svärmor är lite hästrädd och jag har berättat hur lugna och snälla mina är och att hon ev. skulle prova att sitta på Junge. Till och med Junge bockade runt i dag.

-Du är GALEN! sa hon med eftertryck när jag kom in och syftade på att jag stod där i mitten medan hästar och hovar flög. Jag sa att får jag en hov i pannan så dör jag i alla fall lycklig. Hon såg ganska blek ut... Antagligen blir det inget rida av där inte.


Nåväl, hästarna är levnadsglada och träningssugna. Det är ju härligt. Det blev långa tyglar på Cazal, Milou och Junge medan Loke blev longerad. Jag kan i alla fall konstatera att det är smidigt med en ponny. Lätt att hinna med. Värst är definitivt Junge. Hans steg är så frejdiga så jag får andnöd..... Jag ska dock kämpa på och kanske blir det en bättre beach 2010 Flört.

Av Ann-Louise Ryrvik - 25 oktober 2009 22:37

Har haft kurs i Karlstad i helgen. (En undebart fantastisk en, med härliga människor och häftiga hundar!!!)

Jag ber om ursäkt till alla värmlänningar jag känner som förväntat sig ett besök när jag var i krokarna. Man är så trött på kvällen att man bara vill vara i lugn och ro och inte prata...


I morse blev det däremot en tur till Karlstad brukshundklubb. Jag hade tänkt lägga ett spår i krokarna, men skogen var full av gröngubbar med orange hattband. Älgjaktstider. Det blev ett litet kort besök på plan, men kände att jag var mer sugen på att spåra.


  



Körde till Sörmon och lade ett där i stället. Det blev busbra och Puppis spårade på som en liten gud. Tog sina pinnar och var allmänt fantastisk - as usual ;-).


  

Av Ann-Louise Ryrvik - 24 oktober 2009 21:51


Så det kan bli..... Två dagar Piet Bakker på Johannesberg. Lovely!

Piet är verkligen en favorit. Orkar inte skriva, i alla fall inte just nu, men här kommer bilder i en salig oordning. Ingen kan väl tveka på hans engagemang och att han älskar hästar !?!?? Just därför högaktar jag honom enormt. Kärleken till hästarna och till långa tyglar går inte att missta sig på.


Håll till godo! (Tyvärr är inte bilderna så bra. Har fått info att det inte räcker med en bättre kamera utan att jag måste lära mig att fotografera också. Suck pust stön. Det är väl därför man har en digital kamera med en massa datorisering..... så att den tar bilderna så att de blir så bra som möjligt utefter förutsättningarna.

Fnys! Bilderna är "överexponerade" vad nu det är.... Men va f-n. Skit samma! Ni ser i alla fall vad det är. I belive :-)! )


                                        

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards