Alla inlägg under oktober 2009

Av Ann-Louise Ryrvik - 5 oktober 2009 23:15


I dag var det "husdjursdagen" i Johans klass och barnen fick ta med sig sina husdjur. Johan ville ha med en häst. Valet föll naturligtvis på Junge. Han är gammal, rutinerad och snäll.

På förmiddagen blev det lite rykt och ansning medan Junge fick gå och beta lite i skogskanten. Trevligt tyckte han. Han fick gå där uppe och käka medans jag sprang fram och tillbaka med div borstar och medikament. När han var något sånär representabel var det dags för mig att ta en dusch också. Då fick han gå och klippa gräsmattan lite. Gubben fick hålla ett öga på honom då och då så han inte fick för sig att ta någon turne till närliggande bebyggelse. Ingen risk - där det finns mat och kompisar - där finns Junge.


I duschen kom jag på... kanske var det inte så bra idé att ta Junge ändå. Han kan ju vara väldigt nervös på främmande platser om han inte har någon polare med sig. Det har han ju alltid haft förut. Nåväl, det var försent att ångra sig. Hopp i kläder och lasta häst. Han trampade på som den gamla travhäst han är. Gubben passade t.o.m på att mocka mellan benen på honom innan han stängde dörren, fällde upp rampen och vi gav oss av. 


  


På skolan blev det avlastning på skolgården till barnens stora förtjusning och sedan sadling och tränsning. Junge tyckte att detta var toppen! Han var helnöjd med ett femtiotal barn runt sig (andra klasser kom förståss också). Brydde sig inget om att det var skrik och spring, cyklar och hopprep.


Vi gick ned med klassen bakom skolan och sedan var det "ponnyridning" medels klappning. Vi hade en liten runda, där det först var skritt bort och så för de som ville, 99%, var det trav tillbaka. Tur att inte klassen var större än dryga 20 annars hade jag väl fått andnöd. Junge stod snällt när det ena barnet efter det andra blev uppkastat av "gubben" och travade som ett ljus när så önskades. Gott om karameller blev det och han såg verkligen ut att njuta.


Förskolan kom också och ville klappa. Där blev det ingen ponnyridning men han fick han visa lite puss, vink, kram, puttaboll, apport och lite annat smått och gott.


När vi kom upp till transporten gnäggade han. Visste väl att det var dags att åka hem till polarna. Det hade varit kul men det räckte. Nu var det fint att åka hem igen. Det var bara att ställa in honom och åka hem. Han såg verkligen helnöjd ut. Helnöjd och "speciell" efter denna dagen! Lite kaxig verkade han också när han kom hem till de andra ;-). Han hade minsann varit ute på happening :-)!


Vi glömde att ta bilder på plats och vi hade väl inte riktigt tid heller, men gubben slet fram kameran när jag lastade av istället..... Alltid något.


  

Tittut!


  

Om man säger som så...inte är det någon lugn miljö inte... Lika bra att vänja sig.


  

- Backa! Han har fått lära sig det eftersom jag oftast lastar i och ur själv.


- Halloj!  


  

Snask och på med grimskaft.


  

En liten kram....


och en liten puss.... Tack för idag!  


Av Ann-Louise Ryrvik - 5 oktober 2009 09:02

  

Blääääääää..................

Av Ann-Louise Ryrvik - 5 oktober 2009 07:03


  

Kompis, Kris och Panik slappar i Johans säng.


  

Det är MINA katter! Visst är de söta!

 

  

Konferens om hur sängen ska disponeras.... Får vi också plats?



Av Ann-Louise Ryrvik - 4 oktober 2009 08:45


Plattan har bränt såpass så det fick bli påsläpp. Hästarna gillade det verkligen!

Johan var med och inspekterade.


  

Mmmmmm ny, fräsch halm.


  




  

Two Princes



  

Milou som egentligen är Johans ponny...


  


  

Johan testar hur det skulle vara att sova i halmen. Resultat - skönt!!!



  

Dålig bild, men de var så söööööta att jag bara måste ta med den.

(Fulkamera i skymning - ingen bra kombination tyvärr)

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 oktober 2009 09:05


Nu har jag vaknat efter att som en klubbad säl somnat in till Idol 2009. Gräsänka som jag är, hade jag hela gigantiska hästensängen för mig själv och ändå lyckades jag ligga illa. Kan det bero på två hundar och tre katter samt en trött kropp ;-)?


Här kommer en reumé över gårdagens bravader. Det hela började klockan sju då jag tog tag i höststädningen och vinterförberedelser av lösdriften. Började med att mocka av allt, även tillfartsvägen och när det väl var gjort så gick jag lös på att skotta bort "klägg-grus". Det är rester efter ett tramplager jag lade på i förrfjol. Lutar inte ytan perfekt så att regnvatten rinner av perfekt av så blir det som jelly. Blä. Tungt och surt jobb.


Vi gjöt också ett betonggolv på förmiddagen i Milou och Junges avdelning. Den delen av stallet var inte tänkt annat än som veranda och salt/mineralbar, men sedan Junge och Loke inte funkade ihop så fick den bli hus till Junge och Milou. Förra vintern var det bara grus i botten som jag lade halm på, men det var inte praktiskt. Lutningen var dessutom fel plus att Junge är en riktig gräv och lortgris. Det var svårmockat och blev ofräscht. I år så ska det bli andra bullar.


Sen bytte vi de skivor som var trasiga i Salles och Lokes avdelning. Det är UBS skivor (tror jag det heter) och har varit kanon om inte hästarnas sparkmärken hade blivit grogrund till holkbyggande. Ja, mina ligister till pung-pojkar gnager stora, och då snackar vi STORA hål i skivorna. Det är precis som de bara måste plocka med något när de står där inne. Nu satte vi på panel i stället får vi se hur det går.


  

Lite träd är alltid trevligt att ha nära. Då slipper man gå bort i skogen och gnaga. Kanske klarar sig väggarna bättre också ;-)


Sen var det dags för halmleverans. 11 prima storbalar. Superduper! Vi ställde en bredvid den nygjutna plattan eftersom den på kvällen skulle täckas för att hålla värmen och fortsätta bränna plus att det ska ju bäddas i vilket fall. Två skulle ju in till Salle o Loke. Medans vi joxade med balvagn, traktor, halmbalar och ställa än här än där var vi tvugna att stänga av strömmen plus öppna lite trådar mellan grabbarnas hagar.


Vad tror ni hände? Milou, som den lilla ligistsäl han är, gjorde en dykning och sprang in till Salle och Loke. Nåväl ingen större fara. Den dödsföraktande lille ponnyn  kliver i alla fall rakt in bland de stora herrarna och spankulerar självklart över domänerna. Inte ett öra vinklades när han hade två skrikande, skrapande, stora hingstar på var sida.  Han fortsatte bara lugnt att nosa och spankulera runt som om de inte fanns över huvud taget :-). 


Det var dock ganska olämpligt att dessa tre roterade kring halmverksamheten och stackars Janne som hjälpte oss så jag tänkte att "jag går och föser in honom i slussen vid grinden! Där kan han stå medans jag hämtar ett snöre och går tillbaka med honom till hans avdelning." Missbedömning! Vi hade bara hängt på den övre grindtråden, elastisk, eftersom traktorn snart skulle ut igen plus att vi heller inte hade räknade med Milou besök. Vad tror ni hände? Milou slank under den förståss och vidare ut. Det i sig var väl ingen fara, Milou brukar spankulera runt lite hur som helst, men vad värre var var att Salle OCKSÅ i hastigheten for under. Det är nackdelen med elastiska grindar när strömmen är avstängd :-P.


Då slog mitt hjärta några extra slag när jag ser dessa två spankulera ut på gårdsplanen. Två glada vänner på äventyr. Hjälp! Tänkt om de sticker bort till någon väl vald tjej och skapar trubbel.... De är ju alltid modigare när de är två och dessa herrar som är som två tummar i samma....ja ni vet vad.  

Min hjärna gick på högtryck ett par sekunder medan jag överlade situationen. Klart, detta är ingen större skillnad mot andra dagar, förutom att de inga grimmor har och att de är två! Jag gick lugnt bort till hundhuset/sadelkammaren och ropade - Kom ska ni se killar! Öppnade dörren och gick in där. På två röda sekunder hade jag två hingstligister som förväntansfullt stack in sina små mular för att se vad som skulle hända och vad som ev skulle vankas. I sadelkammaren fanns lite snask och det var bara att hämta påsen. Gå och ge de väntande herrarna lite praliner och sedan ta fram grimmor och grimskaft, och leda tillbaka dem till respektive hage. Gubben hade satt på strömmen :-)!


Det var ändå i grevens tid, för Junge det lilla nervvraket, stod i levad och siktade på att hoppa ut över staketet och vårt grunnebonät på 1.60 Han var ju redan innan i upplösningstillstånd över att det hände saker (han måste ju vara med då) och höll nu på att explodera av tappad kontroll i denna uppståndelse. 


Milou avslutade dagens bus med att slinka in till betongplattan i ett obevakat ögonblick. Han hade ju upptäckt att det inte alltid är ström på och denna tråd hade ingen ström på utan var bara ett hinder från att gå in på plattan. Inget hinder för Milou, som lämnade vackra avtryck på betongytan....


Med Milou tillbaka i sin hage, Salle i sin, Junge lugn, elen på, halmen på plats och allt annat var avklarat, däckade jag redan innan klockan var nio.


  

Salle har gosat ned sig i halmen....

Av Ann-Louise Ryrvik - 2 oktober 2009 21:13

Sicken dag!!! ojoj. Helt utsliten och ORKAR inte skriva någonting eller lägga upp några nya bilder. Istället fick det bli några från förra veckan.

En stilstudie av "Flugan", eller vad det är.... Jag tycker den är så fin. Den var riktigt samarbetsvillig. Kändes som typ Top Model ;-).


            

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 oktober 2009 08:30


  

Puppis och Diva vid gott mod. Matte dyster inför kommande tider.....

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards