Alla inlägg under juni 2011

Av Ann-Louise Ryrvik - 13 juni 2011 21:37


Igår kikade grannpojken förbi. Han är ett år äldre än Johan. Det blev lite lek med hundarna. Det är praktiskt för mig. Kondisen har väl en del att önska annars också, men nu är magen så stor så det trycker lite på andningen, och det är jobbigt att springa... Samtidigt är det bra att hundarna får leka och härja också. Puppis och Diva kan ju det sedan förut, men Zack behöver lite tokspringslek också. Jag leker ju med honom när jag tränar, men ändå... detta galenspringandet orkar jag ju inte med just nu och då är det bra att ha små pigga killar till sin hjälp.


 


 


 


 

Det värsta springet var jag inte ute och fotade, utan detta var ganska coolt. Sedan varvade de ned tillsammans också. Härligt!


 


 


 


 


 


  Söta de är med sina rumpor bredvid varandra =D!


 

Av Ann-Louise Ryrvik - 13 juni 2011 21:16


När jag körde Johan till skolan i dag passade jag på att åka ned till Lilla Edets brukshundklubb med Zack för att han skulle få testa den klubben också. Det är inte så mycket vi gör bara nå´t litet, men det är bra med tanke på miljö och så.


De hade en låg, gammeldags trästege fast som bar slät på toppen. Den fick Zack gå några gånger.


 


Sedan fick det bli lite ingångar, några steg fot och lite apportering, trä och metall. En liten story, är att jag hade ett knasigt objektiv till att ta apporteringsbilder. Vi hade apporterat och metallen låg kvar på planen. Jag tog med mig Zack och vi gick till parkeringen för att byta objektiv.  Rätt som det var så kom han springande med apporten. Då hade han spontanhämtat den säkert 50 meter ut på planen och kom med den till mig. Det var najs. M.a.o är den mycket positivt associerad och dessutom har han ett visst komihåg. Kanoners!


  



   


 

     


    


På kvällningen var vi till Skräckland (jäkla namn egentligen) och tog en fika. Jag, Johan och Zack... Detta med tanke på miljöträning och vana av att se hundar utan att behöva hälsa. Han har fått lekt med många hundar nu, och han måste ju också lära sig att de finns men inte är något att bry sig om. Då är det praktiskt med dessa streetsmartahundar som vandrar runt i stadsparken. Det gick ganska bra. Det var en som kom lite nära som han skällde och gjorde lekinviter till, men de andra kunde han titta på och få karamell istället.


 

Mest spännande var nog ändå fåglarna...  


  

Ibland ser han verkligen ut som en liten valp....


   

och ibland ser man en skymt av den vuxne hunden i honom.


  

Konstigt djur detta....




Av Ann-Louise Ryrvik - 12 juni 2011 16:59

Jag har fått en award från Anna & Elvis och tackar och bugar allra ödmjukast! Precis som Anna har jag inte koll på antalet besökare på bloggarna jag nominerar men gör det ändå oavsett antal.




Regler för Liebster Award:
Denna bloggaward lämnas över till 3-5 av dina favoritbloggar, som har mindre än 100 följare. Awarden går vidare till de du valt ut, genom att du lämnar en kommentar i deras blogg. Berätta för dem att deras blogg är en av dina favoriter och att de utvalts till Liebster award. Den som får awarden länkar till den personen som gav den till dem, och tre-fem av hans/hennes favorit bloggar med mindre än 100 läsare.

 

Det finns många bra bloggar att välja på, med de jag har valt har något gemensamt. De har en skön blandning av lättsamt, vardagligt, personligt och har många bilder. Jag vill nominera följande; Yllesblogg, Kimsblogg och Ann-Britts blogg .



Av Ann-Louise Ryrvik - 12 juni 2011 12:27

 

Egentligen skulle jag ha varit i Skåne denna helg och haft brukskurs, men det blev flyttat till vardag under veckan istället. Det var skönt för nu fick jag en ledig helg. Hur ska en ledig helg då fördrivas?


Först körde jag Gubben till Uddevalla. Han skulle möta upp en jobbarkompis och de skulle åka vidare till Landvetter och sedan Barcelona på jobb. Barcelona! Så skönt! Vi har ju haft så regnigt och grått i några dagar så det lät som himmelriket. Även om det är fråga om jobb så hinner de nog njuta lite också.

Själv njöt jag lite på Uddevalla brukshundklubb. Zack fick bl.a apportera trä och metall, göra ingångar, sitta och ligga i vattenpölar (lika bra att vänjas i tid), sedan gick vi in på deras agility och han fick gå balansbommen och  tunnlar som miljöträning. Ganska fräckt. Inget av dessa bekymrade honom det minsta. Balansbommen gick han som om det var plattemark.


Väl hemma igen blev det lite siesta. På eftermiddagen blev det lite, lite träning inomhus med vovvarna. Bara lite. Johan tog någon bild. Det är kul att se sedan när de blir stora. '


Jag skulle sätta på mig ett par rena strumpor innan Johan skulle ta kort. Fötterna är hur fula som helst efter gräsklippning i sandaler. Eftersom benen svullnar kan jag knappt böja dem för att sätta på strumpor och ska jag böja ryggen ned tar magen emot. Suck! Plus att försöka med Zack i närheten är snudd på omöjligt då strumpor ses som perfekta kampleksaker. Det blev till att stänga in sig på toa och sätta sig och ta på dem...



  

Vad gör du mamma????

 

 

  Söting

 

 


Han har växt, Grävlingen!

 



    Store mannen!!!



Sedan skulle Johan till en kompis och jag åkte vidare till Emelie och Christian med fyrfotingar. De bor på världens mysigaste ställe med sina djur. Zack tycker det är kul också för de har tre hundar. Labben Leo och dalmatinerna Milton och Ronja. De är jättesnälla och mycket bra socialt umgänge för Zack. Det finns inget som är så kul som att se hundar som umgås och leker tillsammans. Då njuter jag!!!!


Hundarna verkar öva inför midsommardansen...


Leos ankungar! Han är helt betuttad i dem!  


  

Och vem blir inte betuttad!?!? De är ju så söta så man kreverar!!!

 

  Mamma blandrasanka (mellan mysk och något mer..)

 

  Idyll eller!???! (Hästarna heter Castor, Fran och Lady Garcia)

 

Emelie och Milton

 

 

  Fran 


  

Ankan tyckte nog att det var sådär med den nya hunden. De gamla är kända...   



Av Ann-Louise Ryrvik - 11 juni 2011 23:45




 


 


 



 


 


 


 


 


    



































Av Ann-Louise Ryrvik - 5 juni 2011 21:45


Så var det då dags för dag två med Marc de Broissia. Tog lite bilder på de två första hästarna lippizaner hingsten Luxor och P.R.E. hingsten Lancero. Säger bara mmmmmmm.....


Luxor med matte. 



  


 


 


 


 


 



Och så lite bilder på Pernilla och hennes vackre, vackre Lancero....


 


 




 


 


 


 


 




Sen fick jag ju lov att ta någon bild på Zacks lekkompisar också...


       


Under dagen drog jag iväg en sväng för att göra lite ärenden. När jag ändå var söder om Stockholm passade jag på att skutta in på Zetas för att se om jag kunde få fatt på rosen Lavendel Pinocchio. Ivrig som ett barn på julafton rusade jag runt som en tätting... och hittade EN ros. EN enda stackare stod kvar och den fick bli min, tillsammans med lite annat smått och gott förstås.


 

Snodd bild på nätet. Sorry!


 

också snodd.... 


Nåväl, många undrar nog vad jag tyckte om kursen och Marc de Broissia. Och tja, jag vet inte faktiskt. Han var trevlig, sympatisk och det var ingenting som var konstigt. Å andra sidan var det väl inget som var nytt. Vilket i sig varken är bra eller dåligt. Fick nog egentligen ingen direkt uppfattning. Något jag saknade var teoripass, men det är väl typiskt mig...


Av Ann-Louise Ryrvik - 4 juni 2011 23:15


I dag i arla morgonstund bar det av till Gottröra och Johannesberg. Där höll Marc de Broissia kurs. Intressant då jag sett hans film via Marie Eiram.

Som grädde på moset var det bra miljöträning för Zack. Det är fördelen med ridmiljöer. Där finns många lösa hundar av olika storlekar och sorter med ett gemensamt och det är att de ofta är socialt rutinerade. Så även här. Det är ett elände när man har en hund som inte trivs med andra hundar, men har man som jag en valp är det perfekt. Zack fick hälsa på flera olika former och storlekar  (labbe, samojed, dvärgpincher, chihuahua, dansk-svensk gårdshund, västgötaspets någonting.. m.fl..) Speciellt kul var det med chihuahuan eftersom den var en kille, en cool en och så liten. Super!!! Sådana får man sällan hälsa på om man är schäfer... 

Förutom det fick han gå i spiraltrappa, galler högt upp, stall- och ridhus miljö m.m


Själv socialiserade jag också. Det var en hel del gamla bekanta där och det är också väldans trevligt.


Nu såhär första dagen blev det mycket fokus på valpen, så det blev inte så många bilder tagna. Dock fick han vila lite i bilen vid lunchen och när Marie red. Här kommer några bilder. I morgon ska jag försöka fotografera fler...



   Marc de Broissia

 


Marc de Broissia pratade tyska som Christina översatte till svenska (och ibland till engelska... och tyska ;-) )

 

 

  Lexi Drangel

 

 

  Lekkompis...



  

 Marie och Maja

 

 


 


 


 


 

 

 


 

 

 


 

 

 

 


Av Ann-Louise Ryrvik - 2 juni 2011 20:37


I dag var jag med Johan till Torp för att kolla på Danny. Egentligen skulle vi varit på Liseberg i måndags men då formtoppade Johan för skolans Talang 2011. Då fick jag inte med honom. Han gillar Danny jättemycke men jag är inte sämre. Det är bra att ha sonen att skylla på när man vill kolla på smällkarameller he he.... Inte utan att man blir lite "tantsjuk" ;-) he he.


I vilket fall var han busbra. Han har något grabben och verkar sådär genuint urtrevlig och rolig som mycket få personer är. En stor eloge till honom som sa ungefär som så att man blir om bedd att åka ut till köpcentran, dra ett par låtar och sedan signera skivor... fast att han själv gärna ville sjunga lite fler sånger om det var okey.... Naturligtvis var det okey! Alla var jätteglada för det förstås!


En extra stjärna ska han ha för att han stod ut med att sitta och signera skivor och prata med folk i en och en halv timma. Lika glad och gullig hela tiden!


Nåväl här kommer lite ögongodis ;-)



 


    


       



 


 

    


  

 

                



           Jag kunde ju inte med som gammal kärring, att häva mig fram där, så jag får väl leva igenom mina barn he he ;-).

 

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards