Alla inlägg under december 2011

Av Ann-Louise Ryrvik - 2 december 2011 22:45

att få tränat lite mellan varven. Tidigt mörker, storm och liten Erik begränsar klart träningstiden. Eftersom lågtrycken med stormar avlöser varandra så får man helt enkelt passa på när tillfälle ges.

Idag slutade Johan tidigt, så jag hämtade honom direkt på skolan. Vi åkte, efter att ha köpt fika på Statoil, direkt ut till skogen. Vad har man unga raska killar till? Gå spår förstås :-). Dock har han nog ärvt aningen av sin pappas lokalsinne vilket innebär att jag  inte släpper honom alltför långt ur mitt synfält. Han fick gå en sväng i alla fall. Ett kort u-spår, med tre pinnar i.


När han gått halva spåret såg jag att han gick ut i en terräng med mycket blöthålor.

- Du får sicksacka bäst du behöver, så du inte blir blöt om fötterna! ropade jag.

- Okey! fick jag till svar.

Tio sekunder senare...

- Iiiiiiiaaaaaaahhhh!!!!

Han hade hoppat över ett blötområde, fast hamnat rakt i en myrpöl och skuttat ur sina skor. I bara strumporna stod han nu i vattnet och tittade frågande på mig. - Bara att vända, vada ut och hämta dem, svarade den hjärtlösa modern. Häll ut vattnet. På med dem igen och fortsätt!

Stackars krake. Å andra sidan så ser han positivt på allt. När han vinklat ned mot mig och lagt sista apporten tittade han upp, log stort och sa; Det känns faktiskt riktigt skönt nu när man har värmt upp vattnet!!!

Sicken grabb.


Han fick dock ta av sig sina strumpor och linda in fötterna i en av mina luvtröjor som låg i bilen. Han fick sitta där i bilen och fika samt värma sig och fossingarna medans jag vallade en liten ruta och körde ett litet upplet. Idag valde jag att ta med några större föremål också. En McDonaldsmugg, en barnsko, en keps, en tom liten plastflaska och en läderremsknut.



 

Kanske dags att Zack får ett eget skynke och slipper låna Puppis...


 

Jag undrade på vad han skulle tycka om muggen, men det var den han kom med först.



   

Hemsk bild, men söt rumpa så den fick vara med ändå :-).




 

Keps. Coolt med ett sådant stort föremål, verkade Zack tycka.

 


 

Läderknuten



 

Duttiga hundar ska ha duttar som belöning!!



Appropå tjänstetecken. Jag slarvar ofta med att sätta på det. Mest för att inte Zack har något eget utan får låna av Puppis. Det är lite för stort. Att han är ovan fick jag detta upplet klart för mig. Efter fjärde föremålet springer han ut, efter tio meter vädrar han till, lokaliserar skynket på ryggen  och försöker apportera det! Såg för galet ut. Jag lyckades dock förmedla med någon harang att han inte skulle ta det utan springa och leta efter något annat. Han fattade och drog ut. Dags m.a.o att kontakta uppfödaren, som syr och broderar tjänstetecken och beställa ett :-).


Efter ett väl genomfört upplet var det dags att ta spåret. Jag lurade på Johan ett par skinnstövlar jag hade i bilen och fick honom att ta några bilder.


Tant och vovve på spåret.


  

Bitvis var det lite brötigt...



 

Johan passade på att ta lite andra, konstnärliga bilder...


 

Lite hund igen... och sedan var vi utom synhåll...


Spåret gick fint. Han är väldigt noggrann med pinnarna.

Måste spåra mer. Jag är ju en sökmänniska, men nu när jag inte kan köra nå´t sök så får jag ju spåra. Det är faktiskt ganska kul det också.

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 december 2011 20:19


Nu är det inte mycket verkstad. Fasen vad trögt det är med allt. Hästarna är bara titt- och klapp hästar sedan jag vet inte när. Känns som veckor. Är det inte Erik som måste passas så är det andra åtaganden och är det inte det så är det storm och drivis ute. Bläääää. Enda positiva är väl temperaturen då och att det är snöfritt. That I like.


Idag klämde jag in ett upplet på förmiddagen. Erik ville inte sitta och titta i sin bilstol när jag vallade rutan. Jag fick helt enkelt kånka med honom runt i rutan. Det gick faktiskt det också. Jag fick styrketräning och han var nöjd. Sedan kunde han faktiskt nöja sig med att sitta och titta på. Dagens föremål var lite, man tager vad man haver. Babysko (inte Eriks dock utan Johans gamla), en napp (Eriks - han gillar ändå inte nappar), en tom liten plastflaska Actimel (som jag hittade i bilen) och bilnycklar (ett par gamla reservnycklar till en kvaddad bil).

Det blev ett bra upplet. Det blåste halv storm, men det gick fint.


Hade tänkt rida frampå dan när Gubben skulle ha Erik, men då stormade det rejält, och regnade horisontellt så jag orkade inte. Måste väl ge sig någon dag...


På kvällskvisten blev det lite inomhuslydnad istället. Lite ställande, ligg, ingångar och långsammarsch. Gjorde ett liten chansning med vittringsapporteringen också. Det var bra länge sedan jag körde det med Zack. Eller körde och körde. Gjorde de första rudimentära stadierna till vittringsapportering. Post-it lappar och pennor.

Jag fick ändå för mig att jag ville köra det idag med vittringspinnar. Ville först repetera/kolla av med post-it lappar och/eller pennor men hittade varken eller. Var ändå sugen, så jag tänkte att plats och situation skulle säga "sätt på näsan" iställe för "apportera fort". Det funkade tack och lov. Han hamnade i nästänket direkt. Gött. När han fått flera repetitioner på att hitta rätt med näsan, började han få lyfta på den rätta.  Hitta, lyfta, lämna - ska vi nu repetera en hel del innan jag lägger på avstånd och tempo.

Johan tog några bilder. Så här kommer en bomb. Bäst att passa på ;-).


FÖRSTA SEKVENSEN; 

Några pinnar på tvättstugegolvet...


   

En har mamma hållit i.



Nosar på den rätta... (Pinnarna glider en hel del på golvet...) 



Kollar av den bredvid.



 

 

Återgår till den rätta....

 


 

Sniffar djupt. Klick. 



BILDSERIE 2;

 

 Lokaliserar rätt pinne.

 

Nosar lite noggrannare.

  

Griper den. Inte lätt när man har överbett :-).


 

Vänder till matte med den.

 

    

Lämnar den.


BILDSERIE 3 

Pinnar på rad... sniff sniff

  

Rätt pinne plockad.

 


 

Mot matte.

 

  Lite mer "flöde".


Pyttelitet gjort idag m.a.o men i alla fall någonting. I morgon VILL jag köra en sväng med Milou och rida lite. Bara det inte ösregnar så får det storma bäst det vill. Ingen av hästarna bryr sig om blåst (hittills ska man väl tilläggga) men JAG tycker det är jobbigt.




Med hopp om bättre väder. Go´kväll!

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards