Alla inlägg under februari 2012

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 februari 2012 21:22


Såg denna på facebook idag...



Nu är min tyska inte så himla bra, men det ser inte helt trevligt ut. Det ser såpass otroligt ut att man knappt tror att det är sant. Å andra sidan ska man aldrig upphöras att förvånas när det gäller mänskligheten och dennes förmåga att hitta på "genvägar" och bygga chimärer.

Även om detta är otillåtet i Sverige som någon skrev på f.b. och att detta exempel är tämligen extremt, så tycker jag att det ändå är symptomatiskt för hästträning. Så mycket linor, remmar och tyglar som ska "bända in" hästen i en för ögat önskvärd form, oaktat om det är en korrekt form eller om hästen rent fysiskt orkar det.

Alla har de säkert ett visst berättigande vid enstaka tillfällen och då för vissa ytterst kunniga personer. Men hur många är det som behärkar dessa inspänningstyglar utan att göra mer skada än nytta? Nåväl, jag kanske är negativ och utgår väl mest från min egen okunnighet.


Det enda jag kan säga är att det är intressant hur det skiljer sig vilken djurart man tränar. Jämför tex med hundar. Tänk om man skulle binda ihop hundens kropp för att få ett lågt kryp? Eller om man hade någon slags snörgrimma som man kunde dra åt vid skallet, när man ville lära in kommandot "Tyst"? Helt enkelt dra ihop hundens mun, med ett effektivt ryck i någon tåt. OJ! Med tanke på människans påhittighet så kanske det redan görs.. ??? ;-)


Från det ena till det andra;


 
Glad skit!

Äpplet faller inte långt ifrån.... ;-) 


Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards