Direktlänk till inlägg 19 juli 2007

Milou i köket

Av Ann-Louise Ryrvik - 19 juli 2007 20:18

En bra hästdag har det varit. Har hunnit med både att arbeta Junge vid handen, klickat Casino, promenerat Cazal och haft Milou i köket.

Milou, den lille godingen, hade jag egentligen bara tänkt att klickerträna i dag. Efter sedvanlig borstning och genomgång insåg jag att jag hade glömt klickern i köket. Gick in för att hämta den och hipp som happ står Milou i hallen. Kul tänkte jag och han fick följa med vidare in i köket. Helt orädd. Där fick han syn på mina hallon som jag tänkte göra saft av ("präktberta" Ann-Louise har plockat 2 kg hallon idag! Det ni!)  och han kastade sig rakt upp i en av plåtarna och käkade frenetiskt innan jag hann dit och stoppa honom. I övrigt gick köksbesöket väl (förutom ett litet visitkort). Tyvärr hade jag ingen kamera tillgänglig men det får jag fixa till någon dag, eftersom jag lovat Marie en bild på honom i köket. Vänta bara tills han ligger i vår Hästenssäng...... Han måste dock först ha blivit skimmel och rumsren ;-).


När vi väl varit inne och hämtat klickern debuterade vi klickerträningen sedvanligt med target. Hade en flugsmälla tillgänglig och den fick duga. Det funkade kanon och i morgon är det dags för nya bravader. Det gick aningen lättare att lämna honom i hagen denna gång. Viss tveksamhet, men sen gick han med.


De har verkligen blivit ett skönt gäng. För alla stackare som inte har möjlighet att ha fyra hästar (eller fler) i en flock måste jag strö salt i såren och säga att det verkligen känns som om alla mår bättre av att vara fyra. Flocken känns mer harmonisk och lugn, samtidigt som den är rörligare och alertare. Svårt att förklara, men jag känner att de verkligen trivs i denna konstellation.


Nu är det bara hundarna kvar....

 
 
Ingen bild

ylle

19 juli 2007 20:36

ÅÅ jag längtar efter bilder av den lille VAckre i köket... Det påminner mig om när jag var nybliven tonåring och deltog i ett ridläger nere i Sörmland. Jag red en kraftig ponny vid namn Dormi, som var en korsning mellan shetland och nordsvensk (jo, stoet hade ställt sig i ett dike!!!) Dormi var en mycket intelligest och nyfiken ponny, och varje morgon klampade han uppför trappan till huset, öppnade ytterdörren och gick in i köket för att leta efter godbitar. Naturligtvis hade han först knutit upp grimskaftet han var bunden i under natten i stallet. Sörmlands Nyheter eller vad den nu hette var och skrev ett reportage om vårt läger, och Dormi kom förstås med på bild där han stod hängandes över vårt frukostbord och slafsade i sig gröt... Ja, en liten FLOCK hästar är väl vad alla borde ha, att bara ha två känns inte bra. Aj, saltet svider!!!!!

 
Ingen bild

Ann-Louise

19 juli 2007 20:51

Vilken ponny! Han verkar ha varit något alldeles extra!!! Vilken uppfinningsrik kille.
Vad gäller saltet....det finns alltid saker man skulle/borde/kunde ha gjort för att de skulle få det ännu bättre men det finns ju gränser... Nu hade jag tid, plats, råd att ha en till (om så i miniformat ;-D) så då fick det bli så.....

 
skogsfrun

skogsfrun

21 juli 2007 12:00

Häst i köket...hmm tja alltid kan de göra nån nytta, rumstera om lite så det blir ordning på torpet;) Slå hål i väggen kanske så blir köket större, he he.

http://barasaras

 
Ingen bild

"Mannens" Fru

26 juli 2007 23:15

Är det inte typiskt manligt..kolla vad kvinns gör i köket..men att det även gällde hästar..det visste jag ej..Toppenkul att läsa..och se alla dina fina bilder..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards