Direktlänk till inlägg 5 augusti 2007

Lastträningen går vidare

Av Ann-Louise Ryrvik - 5 augusti 2007 15:42

Efter att ha spenderat ovanligt lång tid i framstupa sidoläge, så var det dags att greja lite med hästarna. Junge fick vila efter de senaste dagarnas äventyr. Cazal och Milou fick dock ut och miljöträna lite.


Lastträning Milou: Gick superbra. Han har inte  varit i transporten sedan jag hämtade honom, men det var inga problem. Nu satt mellanväggen i så jag hoppade över steget med utan mellanvägg. Det gick bra. Han gick på fint. Var helt lugn. Hade lite svårt och backa, men vi tog det lugnt och sansat. Övade några gånger på att gå in och backa ut. När jag var färdig tyckte inte Milou det. Han stod och betade och jag stod och pratade med Emelie och Christian som var på besök. Då gick han bort till transporten och in själv! Mycket bra. Då tycker han att den är trevlig....



Lastträning Cazal: Gick helsuper. Inga problem. Går glatt på, backar fint av. Nu gäller det att inte gå för fort fram. Skall försöka hålla mig på samma nivå ett tag...




Lastar nära hagen så att småttingarna skall känna sig ensamma.


Passade också på att träna spolning av ben. Det innebär inte att jag börjar träna spolning av ben, utan dagens träning bestod i att  stå ut med och känna sig bekväm med vattenslang. Han fick targeta den. Jag drog den på marken från honom, sedan bredvid honom och sedan runt honom. Hela tiden så att han skulle klara det. Det gick bra. Samma skall övas nästa gång. paralellt kommer jag att träna fuktig borste, sedna blöt borste, sedan blöt svamp och såsmåningom koppla ihop slang och vatten..... Så är tanken. Kommentera gärna.


Övade lite med mätsticka också. Fick honom till 152 om jag mätte rätt. Passade på att mäta på korsan och tvärsan. lägga mätstickan på ryggen på honom och hålla den jättehögt i luften och vaja med den. Gick finemang.
Vid all träning belönas det mängder!


 
 
Ingen bild

ylle

6 augusti 2007 16:10

Superfin träningspsykologi och upplägg! Jag skulle direkt köpa häst av Dig om det vore aktuellt!!!! Ylle

 
Ingen bild

Ann-Louise

6 augusti 2007 16:54

Tack Ylle! Va´gullig du är! Hugg gärna om det är något som låter knasigt. Det är ju första gången jag har småttisar. Jag tänker mest hund, men ibland kanske det kanske vara dumt. Det kan vara grejer också som man inte tänkt på.

 
Jana

Jana

6 augusti 2007 18:19

Jag har läst din blogg i några veckor nu och tycker att det är riktigt kul. Jag tränar ju oftast hundar men vartenda gång jag har tränat häst med "hundmetoder" har det gått ganska bra, så det är nog ingen fara att tänka lite hund då och då, kanske en fördel till och med.
Upplägget med slangen låter vettigt (tycker jag i alla fall), det kommer säkert att gå hur bra som helst. Det har vi faktiskt glömt med våra små, träna med slang och vatten. Fast jag tror att småstona åtminstone är inte rädd för vatten längre, idag stod de ute i sjön allihopa. Får bara hoppa att dem simma därifrån. ;-)
Vi har förresten backat in transporten i hagen så att dem fick leka där inne några dagar innan vi började med lastträningen. Gick också bra, funkade även för två stora hästar som inte gillade transporten. ;-)

http://isgardsteater.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

7 augusti 2007 01:00

Hejsan Jana!
Kul att du tittar in och skriver!!!! Alltid kul med tankar och synpunkter. (Tål även negativa...kanske;-) Fast dom publicerar jag inte... Jodå, det gör jag allt.)

Det är lätt att glömma detta med att öva att spola ben. Hade nog inte tänkt på det om inte en bekant sagt om sin häst att det var bra att den gått och varit orörd, men det är jobbigt med tex att spola benen. Hepp - måste vi hem och träna med åringarna. Junge som den gamla travhäst han är är ju van. Casino tål allt så det är inga problem, men småttingarna har ju inte varit med om det.

Oh, vad härligt med en sjö. Det hade varit något! Det är det enda jag egentligen saknar där jag bor - en SJÖ!

Transport i hagen är nog väldans smart. Då blir det en naturlig del av "vardan". Inget konstigt och skumt. Hörde en annan tjej. Hon hade låtit unghästen titta på när de gamla fick gå på släpet bredvid hagen och hur de hade fått massor med godis och beröm. Det gjorde hon ett tag och när unghästen skulle prova så hade den jättebråttom. Ungstoet hade väl sett att det var så positivt med transporten så hon bara kutade på.

Hoppas du kommer tillbaka och hälsar på, Jana. Nu ska jag raskt in och kolla på din blogg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards