Direktlänk till inlägg 17 september 2009

Kris och Panik eller... En hälsning till Lena

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 september 2009 22:58


Hejselisvejsili! Sitter här en sen torsdagkväll och funderar på vad jag ska lägga in. Med tanke på senaste tidens inspiration vad gäller kattetologi så föll valet på ett par nytagna bilder på Kris (och Panik).


Kris och Panik är två kattbrorsor som kom till av ett misstag. Ett misstag som blev väldigt trevligt tycker jag :-)! Kattmamman var Rag-doll som skulle till Karlstad och få kavlajer. I huset levde också en orientalkille, Desmond, som inte var könsmogen.... Men på natten innan Karlstadresan förlustade de tu sig på köksbordet.

Desmond hade helt plötsligt blivit könsmogen och visste också precis hur man skulle göra :-).  


Det intressanta är att Kris och Panik är uppfödda i en "kärnfamilj" ;-). Desmond låg ofta hos kattungarna, om jag inte kommer ihåg fel, minst lika mycket som mamman. Jag kommer också ihåg att när det vankades köttfärs så småning om lät Desmond kattungarna käka först, sedan mamman och blev det något kvar tog han. Detta trots att det var hans favorit mat. (Komplettera eller rätta mig om jag har fel Lena.)


Kris och Panik är värsta gosiga, sociala, gemytliga kissekatterna man kan tänka och det är en ynnest att fått leva med dessa herrar. Tack Lena!





  

Kris


  

Kris. Panik syns i bakgrunden


  

Färgen heter black smoke. Topparna är grå, men är kritvita i övrigt.



 
 
Lin

Lin

18 september 2009 07:14

Ja, inte är det mycket kris och panik över dem inte :D

Tänk på mig, jag är lite nervös....

Kram

http://www.dogsandroses.bloggplatsen.se

 
ylle

ylle

18 september 2009 07:45

De ser väldigt trygga och säkra ut där de sitter och tittar ut över sina domäner. Härlig blandning, tycks det! Rag Doll, är det inte såna som bara "hänger lealöst" när man lyfter dem? undrar nyfiken Ylle

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Hannah & Doris

Hannah & Doris

18 september 2009 08:24

gosiga som få..:)

http://hannahbanan.blogg.se

 
pia

pia

18 september 2009 09:02

Fruktansvärt fina kort du tar på blommor!
Första gång jag kollar på din blogg, men blev veldig imponerad av korten! (Fin Norsk häst också, dom är nogot helt för seg själv dom.....(jag är norsk..))
MVH Pia

http://pia-stallpp.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena N

18 september 2009 09:22

TACK!!! De är underbart vackra precis som sin bror Tudor. Kopior av varandra. Och, nej du minns inte fel. Kärnfamilj, hihihi, så har jag inte tänkt på det. Men fenomenet med Tudors socialisering är ju intressant ur kattetologisynpunkt. Han var ju inte asocial som vi trodde i början, han hade bara sina behov fyllda med råge av kärnfamiljen. När sen syskonen flyttade hemifrån blev han kattfamiljens medelpunkt. Att som människa försöka komma in i den gemenskapen var inte lätt. Nuförtiden är han en god frände till både människorna och hundarna i flocken.

 
Lotti

Lotti

18 september 2009 09:31

Meeeen, taskigt att berätta sånt där. Vi som är av det lite blödigare slaget kan ju börja gråta! Han låter som en riktig liten gosekissekatt den där Desmond. Och så kan du ju höra om han vill lära Puppis hur man gör!

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Ingen bild

Ann-Louise

18 september 2009 12:46

Lin; Jaaaa. Det vet du att jag gör!!!!

Ylle; Ja, tanken är väl det med dem. Mina är också väldigt "slappa". Gillar att ligga på rygg och bli kliad på magen och VÄLDIGT sociala.

Hannah: :-)

Pia: Tack. Jag tycker de är vackra och tittar bara och trycker.... Visst är han en stilig norrman, Loke! Kul att du tittade in!!!!

Lena N; Så bra. Jag börjar ju bli lite gammal och kanske senil ;-). De är så goa allihop. Desmond var en fantastiskt stilig herre också. Det är verkligen häftigt den förändring som skedde med Tudor. Intressant.

Lotti; Eller hur. Ska lägga in någon bild jag fått av Lena med Desmond i korgen med de små :-).
He he he han kan nog behöva lite tips den käre Puppis hi hi


 
Ingen bild

ylle

19 september 2009 08:51

Nu måste jag ju klaga igen!!! Kommentarerna går knappt att läsa när de ligger ovanpå det där gyttriga stenmönstret!

 
Ingen bild

Ann-Louise

19 september 2009 10:13

Sorry, Ylle, men jag vet inte var problemet ligger. För mig och i alla fall en del andra ser det korrekt ut. Jag har inte gjort det med flit förståss. La ut en undersökning för att se hur många som har problem med den.... Hoppas vi finner problemet. Skulle det bli bättre kan du väl skriva ett inlägg så jag vet.
Tråkigt det är när det inte fungerar. Det blev väl i samband med att bloggagratis blev bloggplatsen????? Kanske ska gå in och kika där om jag kan göra något. VÄntar först på kommentarer från fler.... Ha de!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards