Direktlänk till inlägg 10 januari 2009

Så går det......

Av Ann-Louise Ryrvik - 10 januari 2009 22:15


...när man överhuvud taget skriver något. Jag visste väl att det skulle bli fart på tangenterna :-)! Det är ju inte konstigt att man bara lägger in bilder på hästar och skriver om väder. För när man väl skriver om något djupare så misstolkas ALLT som Fan läser Bibeln.


Det föregår en mycket intressant diskussion på klickerforum. Den handlar om mej! Ibland har man tur. Jag har fått ett epitet, aversiv bloggare vilket är en ny benämning för mig, men som är väldigt intressant. (senare anmärkning; man har bytt namn på tråden till aversiv tränare, efter ett par dagar och fyra sidors inlägg. ) Tänk om 100 år när man kommer att undra var termen aversiv bloggare kommer ifrån och då kanske någon erinrar sig den människan som skrev ett inlägg om affirmativ träning och var så elak.


En människa som delade upp de homogena goda klickertränarna i vi och dom. Sicken en! Det hon skrev som inte handlade om just klickerträning  var det ingen som brydde sig om. Att hon skrev att olika sätt passar olika människor struntade man också i.  Att hon avslutade med;  Jag är övertygad om att de flesta tränare oavsett om man tränar ”traditionellt”, klickerträning (kontrollerande eller ej ;-) ) eller tränar på något annat sätt skriver under på dessa ledord. Däremot känns det viktigt att uttryckligen uttala det!  men det lades ingen vikt vid.


Att hon sedan försökte förklara anledningen till termen kontrollerande klickerträning och varför det inte passade henne gjorde det inte bättre.

Att hon skrev; "Jag tror att Susan Garrett är en alldeles förtjusande kvinna som verkligen älskar och brinner för sina hundar. Jag tror inte att hon har några som helst onda tankar i detta, utan vill väl. Inte heller tror jag att de som har provat, provar eller kommer att prova träningsmetoden vill sina hundar illa. Jag är helt övertygade om att de ÄLSKAR sina vovvar precis som jag älskar mina. "  var inget att lägga någon vikt vid.


Hon var dömd till evig förtappelse och skam....


 -----------------------------

Några kommentarer från klickerforum (vet inte om jag borde skriva ut namn så ingen blir kränkt eller upprörd för det, eller om jag upprör någon OM jag skriver ut namnen.... Jag väljer dock inte);


"Det är väl märkligt att de som säger sig förespråka en friare (eller i det här fallet affirmativ) klickerträningsmetod, samtidigt är de som är mest fördömmande mot andra människor :roll:"


"Jag tror inte det är bra för klickertränare att det blir så här, att man kraftfullt utmålar skillnaderna."


Sen var det en riktigt bra en om att jag var avundsjuk och ville ha uppmärksamhet, men den hann tyvärr tas bort innan jag han kopiera den.


Någon som undrade om JAG känner mig påhoppad???? Antagligen inte men jag skriver ändå. - Nä, det gör jag faktiskt inte. Jag är helt trygg med vad jag skrivit och med vad jag tycker så det är lugnt. Mer road då kanske :-).

(Men det hade ju varit en välgärning om ni som tycker att jag hoppat på någon i texten, kraftigt utmålat skillnader och där jag är mest fördömmande visa KONKRET i texten var jag gjort det!!!! Det hade varit bra för hur jag än letar kan jag inte se att det finns något sådant. Om ni hjälpte mig med det kanske det besparade er och andra framtida obehag.)


 Förresten kanske ska vi skriva in ett nytt ord i ordboken aversivt forum!!!



Ni som har följt diskussionen vet att jag kommer att skratta, rycka på axlarna och gå vidare =D!

 
 
Ingen bild

Lin

10 januari 2009 23:51

Jaja, jag är ju också aversiv så det skriker om det, visste du inte det?? ;)
Den enda som inte vet om det, är min hund:);)

 
Ingen bild

Ann-Louise

10 januari 2009 23:58

Ja man får väl prioritera :-).

 
Lena

Lena

11 januari 2009 00:15

Hej du stackars förtappade kvinna! Vad förvånande att folk ser/läser vad dom vill se/läsa... Och varför alla dessa nya men för mig helt okända ord? Nytt ord för dig att förklara för mig - aversiv. Och jag som alltid smickrat mig med att vara hyfsat allmänbildad och korsordslösare. Mitt självförtroende har fått sig en knäck! Kram på dig!

http://klingemaden.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Walter

11 januari 2009 02:11

En liten teori på nattkvisten, helt utan värderingar, kan ju vara att man inte anser sig behöva läsa texten så noga om man ändå "vet" vad som står och menas... ;-)

 
Malin m Birk & Mio

Malin m Birk & Mio

11 januari 2009 14:59

Jag är nog ovanligt blåögd för jag kan inte tycka att du varit elak mot någon... Jättebra att det blir lite diskussioner :-). Självklart tränar olika individer på olika sätt och jag tycker att det är jätteintressant att få läsa om hur just du gör och även läsa andras bloggar och foruminlägg om hur just de gör. Det är ju så man hittar sin egen väg och sitt eget sätt att träna. Det är faktiskt också både intressant och nyttigt att höra varför olika människor väljer att INTE göra på det ena eller andra viset. Utan diskussioner så kommer ju ingenting nånsin framåt. Det tråkigaste som kan hända är ju att alla hela tiden tycker lika och bara öser beröm över varandra, vi är ju faktiskt människor och har förmågan att diskutera, så varför inte utnyttja den förmågan... Det är tråkigt att höra/läsa att flera tagit illa vid sig för jag förstår att det absolut inte varit din mening (och förmodligen inte de kommenterandes mening heller) men tyvärr händer sånt eftersom texten alltid tolkas av den som läser och då kan den tolkas annorlunda än vad som är avsett. Ibland blir jag lite trött på att klickertränare IBLAND (observera att jag inte tänker på någon speciell, kan även gälla mig själv) fokuserar lite för mycket på att bara ge positiv feedback till varandra och bara kommentera det som är bra. Jag vill på kurser (och i övrigt) gärna veta vad som ser tokigt ut och få alternativ till vad jag kan göra istället. Det är lättare för andra att se än vad jag kan se det själv. Jag kanske inte alltid gillar att få höra det (jag är ju människa) men i det långa loppet så brukar det iallafall få mig att börja tänka och så småningom förändras. Det är ju inte så att alla klickertränare (vad är egentligen definitionen på klickertränare, är det alla som i olika grad använder klicker?) är lika, tänker lika och tränar och tycker lika och tur är väl det :-).

Angående att det blivit sånt liv så har jag inom andra områden (långt från klickervärlden) märkt att det snarare är andra än de som det egentligen handlar om som tycker att det bråkas när det egentligen inte finns några konflikter alls att tala om utan bara olika åsikter utan bråk.

Nu har jag flummat färdigt, hoppas ingen blev arg för det var inte meningen. Hade bara lust att skriva något...

Förresten, jag tyckte mest det blev krångligt med namnet affirmativ träning, måste det har ett namn (ingen begriper väl ordet ändå utan att få förklaringen eller är det jag som är obildad?)

Kram!

http://vetmalin.dinstudio.se/text1_1.html

 
Lillan & Zelda

Lillan & Zelda

11 januari 2009 18:32

Nämen, oj då vad du rört om i grytan!=)
Ja, jag tycker då det är bra att det finns de som vågar uttrycka sig men som vanligt blir man lätt misstolkad. Har varit med om det själv för nåt år sen. På den tiden hade landseerklubben ett forum men den togs tyvärr bort då man inte fick uttrycka sina egna åsikter om det inte var samma åsikter som "vissa" hade. Mycket tråkigt, en del spott och spe fick jag utstå och fackindelad i, för el. emot en viss uppfödare, blev jag åxå fast jag INTE tog någons parti! Ja, så det är inte lätt att sätta sina tankar på pränt OCH bli förstådd. Men stå på dig!
Många kramar fr. Lillan & Zelda

http://hem.bredband.net/b581626

 
Ingen bild

Sara -Thulissa matte

11 januari 2009 20:24

Jag tycker du skriver bra, tänkvärt och intressant. Finns alltid folk som läser in saker och ting som inte står i texten. Handlar mer om dem än den som skriver. Bry dig inte om det utan tänk på att du kanske får en och annan och att tänka till i sin träning i stället . Och det är ju bra!

 
Ingen bild

Lena i Vesten (LiV)

11 januari 2009 22:24

Hallojs... fd Hoffematte här.
Jag har ramlat in på din blogg och läst nästan allt, puh. Skönt att se att du är dig lik, i positiv mening vill jag tillägga. Jag är väl kanske inte den person som i första taget ger mig in i bloggvärlden. Nu tycker jag emellertid att det är dags med ett uppmuntrande inlägg. Go girl! Du gör det du gör bra! Jag är inte enig med dig i allt (det hade varit för tråkigt) men i mycket. Och du är fortfarande en av de minst dömande människor jag träffat. Det vet jag, och då måste det ju vara sant :o)

 
Maria Y

Maria Y

11 januari 2009 23:27

Bilderna på hästarna är ju fina, men det här är MYCKET roligare än dina blommor ;-)
Och nån måste ju röra om i grytan, annars kokar det fast!
För övrigt tycker jag svarta får är mycket snyggare, så Cowgirl up bara!

http://cowgirlup.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

11 januari 2009 23:49

Lena; Ja du säg det. Kanske förd att väcka nyfikenhet och för att öka ditt ordförråd ;-). Du har rätt, det är lite tokigt. Aversiv; det kommer en förklaring i ett inlägg.

Walter; Ja, kan nog stämma. Jag skriver samma om och om igen - tex detta om burar och får ändå samma fråga igen. Frustrerande. Som om man vore i en glasbubbla och alla pekar eller att prata ett främmande språk (fast svenska kan jag ju eg. ganska okey).

Malin; Tack för ditt inlägg. Du är så klok! Det är säkert annat bakom.
Håller med om att termer krånglar till och som någon skrev, tror det var Margareta från norr, att det utestänger. Ska fundera på det. Är nog sant. Att det dök upp berodde på att jag skulle bordera en jacka med texten "Fråga mig om klickerträning!" Tänkte att det var lite tråkigt. Det finns också så många "utanför" som har sina bilder av klickerträning och som inte alltid är positiva. Det finns klickerträningsvarianter (om jag nu törs skriva det) som inte stämmer för mig. Då blev jag att fundera på vilket jag tyckte var min väg inom klickerträningen och att jag också saknade uttalat etisk diskussion.
"Fråga mig om positiv hundträning" blev så beige och löst. Tänkte att jag vill lägga huvudfokus på bejaka och bekräfta - och så var affirmativt där. Det är också ovanligt att det väcker frågor.
Det goda var att jag fick fundera på vad som var viktigt för mig. Jag tyckte mycket ramlade på plats då.

Att vi klickertränare gör och tycker olika hoppas jag verkligen. Vad tråkigt det vore om alla gjorde lika. Det räckte att gå för en instruktör - ja och amen. Nu kan man åka på olika kurser, föreläsningar och "gurus"... Skönt om man inte behöver och billigare. Med den vinklingen är det bra att alla gör och tycker lika.

 
Ingen bild

Ann-Louise

11 januari 2009 23:59

Lillan&Zelda; Jaha du ser. Du också. Det sägs ju att hundvärlden är värst på nätet. Kan nog vara så.
Har kompisar inom rasklubbar och det har varit mycket strul. Brev från främmande människor med hot och sånt.. Det är ett farligt medium!
KRAM!

Sara-Thulissamatte; Tack för snälla ord! Jodå, mig rinner det av:-).
Har du någon blogg eller hemsida så man kan få kika in????? Roligt att se dina hundar och häst.

Lena i V; KUUUUUUUL!!! Att höra från dig =D! Läget? Tack. Ja vi tycker ju säkert olika om en hel del, men det spelar ingen roll. Det är bara givande. Tänker ibland på när Hu hade HOF och jag hade KIRO och vi torrgick på klubben för att finslipa alla friaföljet steg i millimeter. Är det 10 år sen eller?!??? Vore kul med fika någon dag. De tu lata katterna lever och mår bra. Brorsan också? Klart det är sant =D! Jag har ju haft så många sanningar genom åren att jag inte har några längre hi hi

 
Ingen bild

Ann-Louise

12 januari 2009 00:06

Maria Y; Tack! Vad du tycker bryr jag mig om! Du är alltid så klok! Sen är du ju psykolog också ha ha ha....

 
Ingen bild

Lin

12 januari 2009 08:10

Bra text av Malin med Birk & Mio tycker jag!!!

 
Lillan & Zelda igen=)

Lillan & Zelda igen=)

12 januari 2009 20:32

Ja, jag var inte ensam om att bli fackindelad. Vi var flera som försökte att inte ta parti för någon speciell men ändå uttrycka våra tankar kring rasen men se det gick inte...man var bara tvungen enligt vissa att tillhöra, det vi senare döpte till "lag syd" el. "lag nord", och råkade man säga "fel" sak så vips var man en anhängare av ett av "lagen" fastän man hela tiden påpekade att man uttryckte sig FÖR rasen inte för en viss uppfödare. Urk, säger jag bara. Ja, jag är helt övertygad om att hundvärlden är värst på nätet...

http://hem.bredband.net/b581626

 
Ingen bild

Ann-Louise

14 januari 2009 01:42

Stackars krake! Det är inte roligt. Till slut vågar man sig inte ut längre att skriva. Tror det är allmänt vedertaget att hundfolk är värst på internet. Undrar varför?
Vet folk som råkat skriva något i en forumdiskussion mellan två hon inte kände. Det slutade med hotbrev hem. Då är det väl kraftigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards