Direktlänk till inlägg 30 oktober 2009

Dressyr - de bästa av de bästa.....

Av Ann-Louise Ryrvik - 30 oktober 2009 07:23


Vad tycker ni?

(Undrar om det ok att stanna och stoppa in tungan om den är blå och hänger slappt, om man är mitt i programmet?)

 
 
Ingen bild

Lin

30 oktober 2009 07:37

Vågar inte titta :(
Inte ska tungan hänga blå och slapp...

 
Ingen bild

Eliza Kristofferstuen

30 oktober 2009 10:21

Helthelt forferdelig.
Inget annet enn tortur i mine øyne. Ikke bare hva man gjør med dyret fysisk, men tenk hvilke skader "sjelen" får?!
Kjenner jeg blir sint så sint!!
Og dette er lovlig dyrebehandling.......

Eliza som ikke orket å se mer enn 30sek :-(

 
Eiram

Eiram

30 oktober 2009 10:45

Har sett denna vid ett tidigare tillfälle och jag säger samma som jag sa då...det är inte roligt att han e svensk och "nya" sjärnan...Ja begriper inte hur dom tänker!?!?!?!?!Om JAG är frustrerad över det....vad ska då den stackars HÄSTEN va?!?!?! Men det är klart...den är ju nästintill apatisk.....så att den orkar piska sådär halvirriterat med svansen måste vara en omedveten handling?????????!!!!!!!!öh.......Var inne på herrn ifrågas hemsida och där kunde man läsa att hästen(den passade in på signalementet VÄLDIGT väl) var så lättlärd.......

http://www.marie-bergstrom.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Eiram

30 oktober 2009 10:48

Ursäkta...ska ordagrant nämna vad som stod på hemsidan ang den högst troligt ridna hästen
Scandic-The Great Tallent........

 
ylle

ylle

30 oktober 2009 11:31

Tortyr var ordet!!!!!!!!!!!!!! Vidrigt!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

30 oktober 2009 13:10

Nog blir man illamående? Har han inte hört att tom FEI nu anser rollkur vara psykisk tortyr. Jag hade inte ljud på filmen, men jag tror inte jag missade något?!

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

30 oktober 2009 16:05

Mmmmm håller med.
Skulle vara intressant att höra någon som tyckte tvärt om.... Är det all right? Finns det någon bra motivering att göra så? Vad får man som man inte får om man inte gör såhär? Eller är det frågan om superstitious behavior?

 
AK

AK

30 oktober 2009 23:37

jag får en känsla av att det handlar om makt...om nån sorts märklig penisförlängare...att rida hästen sådär. Ungefär som att gå fot med en hund som kryper för en och viftar hysteriskt på svansen med tungan ute och öronen fällda. Ledarskap och sånt tjafs.
Urk!

http://bacillen.wordpress.com

 
Lotti

Lotti

31 oktober 2009 10:03

Du ville höra från någon som tyckte tvärtom, fråga Anky van Grunsven- fd världsmästare och skapare av Rollkur som träningsmetod. Ursäkta mig medan jag går och kräks. Tyvärr misstänker man ju att många av topphästarna behandlas så här dagligen. Jag menar, man kan ju beundra Moorlands Totilas och Edward Gal hela dagen lång, men något säger mig att det inet ser lika harmoniskt och lätt ut hemma på träningsbanan. Fast jag hoppas ju. Vore det inte råcoolt om det visade sig att den hästen tränas med schyssta metoder, schysst utrustning, får vara ute i hage- ja du vet allt det där... Å, nu blev jag ledsen. Fast solen skiner och allt.

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Lotti

Lotti

31 oktober 2009 10:10

Och mycket riktigt- ekipaget tränas av Sjef Janssen- gift med Anky van Grunsven. Och jag får väl rätta mig själv, det är väl egentligen HANS metod.

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Lotti

Lotti

31 oktober 2009 12:06

Hej... jag igen ;)

Kom på att jag måste fråga: Vad menas med superstitious behavior och hur får du hästen att lägga sig så där? Eller jag har ju förstått att du inte lockar fram det, men kör du med klicker eller?

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Ingen bild

Ann-Louise

1 november 2009 05:41

Lotti; Ja, så sant så. Träning och tävling är inte alltid samma sak och det gör det ÄNNU värre tycker jag. Som jag hört att man/någon/endel inom westernridning använder jätteskarpa bett (som är otillåtna) på framridningen och byter innan de går in på tävlingsbanan. För att få bättre sliding stop. Inte vet jag. Kanske osanna rykten. Vore intressant att veta....

Man kan göra en association att det är ett visst beteende som resulterar i pos. förstärkning. De har råkat inträffa i anslutning. Skrock.
Övertydligt exempel är t.ex brottare vann några tävlingar då han inte tvättat dräkten emellan. Sedan vågar han inte chansa i rädsla för att förlora. Som "bevis" blir en ev. förlust då han tvättat även om den sker ett tag senare. Vi drar långa associationer.... Usch vad svårt att skriva förståeligt. Speciellt early sundaymorning....

Det jag menar är VET vi att det har en effekt (oavsett om det är en etiskt försvarbar metod eller ej) eller råkar det vara så att någon, typ Anky, har provat att göra så - vann någon/några tävlingar och sedan gör hon och andra det för att man tror att det var det som gjorde så att man vann (fast det eg. var den andra träningen som gjorde det)? Kanske skulle ha vunnit ändå. Kanske vann man TROTS att man tränat så. Eller FÖR att man tränat så....

 
Lotti

Lotti

3 november 2009 13:36

Jag tror jag fattar. Jag jobbade en gång med en som inte sov så bra. Så var det sommar och personen i fråga skulle sova. Jag satte på fläkten i vederbörandes rum, och! h*n sov hela natten. Sen kunde jag inte sluta. Var tvungen att ha fläkten på även på vintern, för "annars skulle det bli en sömnlös natt". Typ så? :)

Att använda otillåten utrustning på framridningen förekommer tyvärr inom många tävlingsdiscipliner. Och det är ett enormt problem att framridningsvakterna inte har tillräckligt med pondus för att anmäla detta, samt att domarna "inte kan poängsätta något annat än det som händer på tävlingsbanan" trots att de vet att kvaliteten på ridningen är en helt annan bara en liten stund innan, och att de hästens lidande ofta ökar proportionellt med ekipagets framgång.

Vad gäller rollkur, eller "lång-och-låg" som metoden kallas, menar ju skaparna och användarna att hästar som rids på "vanligt" vis tar betydligt större skada av det eftersom det här är det rätta sättet. Läser man artiklar där tex Sjef eller Anky försvarar metoden kan de fylla spaltmetrar med metodens fördelar. Det har delat hästvärlden.

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Ingen bild

Marcella

15 januari 2010 00:33

Hej, jag att och läste din blogg och tänkte komma med en kommentar till filmen. O.B.S Jag är ingen expert på hästar eller dressyr och jag vet inte vad "rollkur" är för något, men min reaktion var att hästen ser ut att gå i underkastelse och den överdrivna böjningen på halsen, så att hakan nuddar bringan borde strypa lufttillförseln på hästen. Det är mycket "snyggare" att se en häst som går med översta nackkotan som högsta punkt, framåtriktad blick och mer upplyft och framåt, än som denna som går nedåt.

 
Ingen bild

Emelie

30 oktober 2010 18:09

Men va i Helvete !!?? shit ... hur F**n rider han ? hmmm ... stackars pållen ..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards