Direktlänk till inlägg 14 oktober 2010
Gjorde dessa också. Tyckte de var lite roliga. Jag gillar egentligen inte frukt och sånt i bröd, fast dessa gick bra.
Det stod inget vad man skulle göra med fikonen, men jag körde dem i en stavmixer. Blev lite små-seg- klumpigt men jag försökte röra upp dem i vattnet. Det blev lite anhopningar i degen sen men det märktes inte i brödet.
Fikonfrallor ur Enkla bröd av Martin Johansson
8 - 10 frallor
Jäst (färsk) 3 krm
kallt vatten 3 dl
siktat dinkelmjöl 6,5 dl
torkade fikon 6 st (ca 100 g)
pumpakränor 0,5 dl
salt 1 - 1,5 tsk
pumpakärnor till utbakning
På kvällen; Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Rör tills allt blandas ordentligt. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur 8-10 timmar.
På morgonen; Sätt ugnen på 275 grader med en plåt i mitten. Sätt en oöm plåt längst ned i ugnen. (Plåtarna och ugnen ska alltså värmas upp ordentligt!)
Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och dra ut degen till en kvadrat. Vik ihop degen en gång, pensla med vatten och strö på pumpakärnor.
Låt jäsa ca 40 minuter.
Bakning; Skär 8 - 10 bitar av degen och lägg på ett bakplåtspapper.
Låt bakplåtspappret glida in i ugnen på den heta plåten via en skärbräda eller en bricka.
Lägg några isbitar på den nedersta plåten.
Sänk värmen till 250 grader och låt bröden stå 15 - 20 minuter.
Ta ut bröden och låt svalna på ett galler.
Lycka till!
Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul. Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|