Direktlänk till inlägg 7 november 2011

Identitetskris...

Av Ann-Louise Ryrvik - 7 november 2011 22:54


Det har varit si och så med bloggandet på sistone. Jag har lidit av identitetskris. Varför skriver jag blogg? Vill jag lägga tid på det och på att fixa med bilder? Vem f-n bryr sig om vad jag gör? Varför ska jag skriva, när jag ändå inte skriver något vettigt? (Eller oftast inte i alla fall...)

Jag har grubblat en del och t.o.m känt det lite pinsamt att skriva mina små, fjuttiga trivialiteter "och så sitter hästen så gulligt", "nu har jag fått hösilag", "bilder från dagens långpromenad" o.s.v Bläääääääääää..... så sugigt dåligt! Det har varit lite kommentarer på sistone och det har gjort att det känts ännu mer meningslöst....


..... MEN! Jag har kommit till konklusionen; Skit samma! Jajemän, så får det bli. Jag skriver mina trivialiteter och kanske något vettigt de få gånger jag är inspirerad eller provocerad. De som vill läsa gör det, och andra behöver inte. Perfekt. Vill ni att jag ska skriva något "vettigt" så får ni fråga eller reta mig, fniss.


Därav kommer jag härmed att skriva om dagens triviala promenad =D!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Underbara höst! Jag har insett att jag inte har problem med höst med mörker och fukt så länge det inte är kallt. Det är kylan i sig som är mitt stora problem. Som det är nu kring 10 grader står jag ut. Faktiskt helt okey.

Jag tog med "ful-kameran" på dagens promenad för att se om jag kunde locka fram någon bild och se det kunde jag.

 

Jag, Erik och hundarna fick oss en skön promenad i skogen. Vi passade på att gå och vittja ett trattkantarellställe som jag inte plockat i år och som jag vet var smockfullt av svamp. De hade dock fört en tynande tillvaro så det var inget direkt att hämta. Tur är att övriga skogen fortfarande är full av svamp. Den blev smörstekt till lunchen sedan. Yummie!


  

Stopp för att plocka trattkantareller.

 


Lite längre fram gick vi på färska spår efter vildsvin. Hundarn reagerade väldans och nosade som tokar. De spanade också rejält inåt skogen. Som det verkade hade de vi precis skrämt iväg dem.




   

Hundarna hittade en grisskit. Vad tror ni hände? Till min förvåning RULLADE sig Puppis i den. Det har han aldrig gjort i något förut. Och vad gjorde Zack? Tog en tugga förstås, innan jag hann stoppa honom. Diva verkade mer intresserad av var grisarna verkligen var. Hon vill ha kött hon ;-)! 



   

Vittring i vinden.

 

 

Hundarna höll sig i skinnet och på vägen. Skönt det. Så att vi kunde gå vår promenad och komma hem igen utan att någon hund hade varit på turné.


I morgon hoppas jag få lite bilder på Milou och hans nya skor. Jag har köpt Old Mac´s boots till honom. De var på rea på Hööks. Halva priset. Eftersom jag ska ha dem när jag kör behövde jag till alla fötter. Perfekt tillfälle att kolla hur det funkar. Jag har aldrig haft boots på hästar förut. Nu kan jag till ett vettigt pris se om jag verkligen använder dem och hur det funkar, för att sedan kanske köpa ev. bättre längre fram.


Go´natt, go´natt!

 
 
Ingen bild

Camilla o Kito

8 november 2011 00:57

Så bra att du bestämde dig att fortsätta :) Känner precis igen resonemangen, och har aldrig varit en så flitig (eller underhållande) skribent som du i vilket fall som helst. Men i mitt hemska höstdepp så är det kul att komma hit och läsa och titta på fina bilder av hästar, hundar och barn. Du är alltid så positiv och full av liv. Det smittar lite och gör gott!

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:45

Nämen tack, Camilla!!!! Visst är det lite så!??! Man tuggar på, och sedan så kommer det en period då man grunnar vad man håller på med. Fast nu har jag hållit på i så många år så NU kan jag ju inte ge mig ha ha ha.
Tackar och bockar!!!

 
Felicia Lundgren

Felicia Lundgren

8 november 2011 08:40

Hej Ann-Louise!

Kul att höra att du testar boots! Jag håller på att "avsko" alla mina hästar och kör med boots (en del av hästarna har haft det en längre tid). Började också med Old Macs, har nu avancerat till Easyboot epic. Ska bli intressant att höra vad du kommer fram till. Min uppfattning är att hästarna gillar dem - men att de är lite meckiga för oss människor. Har läst många boots-sidor. Tror jag ska prova runt lite fler sorter - de ska sitta på ordentligt, vara sköna för hästen, hålla länge, vara billiga, och lätta att sätta på (hmm - kanske tar ett tag innan jag hittar rätt :-)

Och du... Klart du ska skriva blogg. Det är viktigt att människor som tänker och reflekterar över sakernas tillstånd syns och hörs - man kan ju inte vara genialisk varje gång - men även i det lilla kan man träffa något inuti någon - som ger den personen ett nytt perspektiv, ny tanke eller kanske bara lite uppmuntran? Jag läser ju gärna din blogg både för att du "tänker bra", men också för att känna att jag inte i ensam i hur jag tänker - känns fint att andra är inne på samma banor som jag själv i allt det där om hur man håller hästar, bemöter hästar osv. Heja Ann-Louise!

Felicia

http://www.lillahastskolan.se

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:43

Tack för kommentaren Felicia! Testade idag, bara fram, men de verkade både sitta och passa. Ja, du vet ju att jag inte skor mina hingstpojkar för att jag är rädd för skador. Måste ha boots om jag vill kunna göra något mer kontinuerligt året runt. Spännande. Du får väl sammanställa din forskning och testande i bootsdjungeln :D.

Tack Felicia! Jo, det ska jag väl men jag känner mig så trååååkig och småtttttig ofta. Fast nu verkar det vara okey att vara det på alla kommentarer så då kör jag väl i mitt lilla hjulspår.
Kram!

 
Hanna

Hanna

8 november 2011 09:06

Fortsätt! Jag kikar alltid in hit för att se dina underbara bilder och läsa vad du har för dig, fast jag inte ens känner dig :)

http://irmelin.bloggagratis.se

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:40


Åh tack Hanna!!!! Nu har jag nytt hopp och ny kraft igen =D!

 
Maria

Maria

8 november 2011 09:37

Fortsätt blogga :) Jag älskar att läsa om dina dagar och se alla fantasitska bilder paa dina hästar och hundar!

http://pepparsalt.se

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:39

Tack Maria! Så glad jag blir. Glad att det är okey med min grå, tradiga vardag!
Tack för kommentaren!

 
Anna Karin

Anna Karin

8 november 2011 09:46

Läser din blogg och uppskattar den! Keep going! :)

http://www.illbattingen.ax

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:38


Tack å tack!!!! Det ska jag. Nya tag är tagna. Ska t.o.m försöka skriva något vettigt ibland också ;-) fniss fniss!

 
Ingen bild

Lena

8 november 2011 09:49

Rätt resonerat! Gör som du vill och skit i resten =) Och om du inte bloggar så förtvivlat hinner du ju fika ;)

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:37

Ha ha!! Absolut!
Fika torsdag???

kram kram!

 
Sophia

Sophia

8 november 2011 10:35

Självklart ska du skriva blogg! Den är ju jätteintressant!

http://snotra.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:34

Tack!!! Det känns bättre nu med alla kommentarer och att det är okey att vara grå-tråkig :-). Tack kära du för kommentaren!

 
Monica Andersson

Monica Andersson

8 november 2011 10:46

Jag läser och uppskattar både orden och bilderna =)

http://www.furstegarden.wordpress.com

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:32

Åh tack!!! Glad jag blir! Tack för kommentaren också!

 
Lena

Lena

8 november 2011 10:57

NEEEJJJJ!!! Hoppas verkligen inte att du slutar upp med din blogg. Gillar att läsa om både stort och smått. Kan tänka mig att en av anledningarna (min i alla fall är det) till mindre kommentarer är att när man följer bloggen genom Bloglovin så är det väldigt ofta det inte funkar att skicka kommentarer så till slut slutar man nästan försöka. Men jag ska skärpa mig så du ändå får lite feedback =O) Dags för fika snart? Har ju inte träffat lillprinsen än... Kram!

http://klingemaden.bloggagratis.se

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:31

Nädå, bara tillfällig svacka och lite "tråk-ångest". Men nu hör jag att det är okey att vara tråkig och repetativ så då kör jag ändå =D!

Vad gäller kommentarer är jag inte bättre jag. Jag är VÄRRE. Dvs. URUSEL. Jag ska skärpa mig också!!!

Absolut. Det må vi!!!!

Kram!

 
Gudrun & Alfons

Gudrun & Alfons

8 november 2011 11:13

Det är klart att du ska fortsätta att blogga för jag vill i alla fall läsa det du skriver och titta på dina fina bilder! Sen kommenterar jag gärna för jag vet hur kul det är när någon ger något tillbaka. Att ha en blogg utan kommentarer är ju som att stå på en scen och uppträda medan publiken är alldeles tyst och svart. Att man har publik kan man ju se på statistiken! Skärpning alla ni som läser bloggar utan att kommentera!

http://velourpojken.blogg.se

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:27

Å tack så snäll du är. Du, faktiskt är det samma med mig. Jag är inte guds bästa barn med att skriva kommentarer heller. Ska faktiskt rycka upp mig själv! Det är allt lite kul med någon rad. I alla fall ibland.
Ska ske =D! Kram!

 
Ingen bild

Carolina F

8 november 2011 11:28

Vet du vad, det är ju helt frivilligt att klicka sig hit och läsa! Tycker vi läsare av din blogg att den inte är tillräckligt intressant så kan vi ju faktiskt välja själva att göra någonting annat i stället. Dessutom vet jag med säkerhet att det är väldigt många som inspireras av dina bilder och berättelser från vardagen. Att det går att ha en så harmonisk relation till de fyrbenta vännerna är det många som vill bli påminda om.

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:25


Så sant så. Fast ibland känner man ändå att man är så tråkigt tarvlig, ointressant och bara grå...
Men nu är det nya tag igen!

Kram!

 
Ingen bild

Charlotte

8 november 2011 17:17

Snälla du, hoppas det inte är någon identitetskris i vanlig bemärkelse - du får inte ändra dig en tum. Jag läser alltid med stor, stor behållning och lovar skicka små tillrop oftare! Old Mac's är toppen enda minuset är att de ibland blir lite knövliga vilket förmodligen beror mer på avsaknaden av vighet hos mig än att det skulle vara något fel på pjucksen.

Heja Ann-Louise!

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:21

Åh tack!!!! Nädå, det blir väl "same shit" ;-).
Testade dem idag och de verkade funka fint!

 
Ingen bild

Maria

8 november 2011 18:29

Jag hoppas verkligen att du fortsätter att skriva i din blogg! Du verkar vara en helt fantastisk person och du verkar ha en sån himla fin familj! Det värmer verkligen att läsa din blogg och se alla fina, söta och roliga bilder. Jag kämpar på egen hand med en vovve som är rädd för det mesta (och det känns många gånger rätt tungt) och det är ett stort stöd att få ta del av det du skriver och ditt sätt att förhålla dig till de du har omkring dig. Det är en behövlig motvikt mot hur många andra är. Du är min stora förebild!

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 18:30

Å så glad jag blir!!!!!

 
agneta

agneta

8 november 2011 19:30

Jag tycker det är så roligt med din blogg för att du håller på med både hundar och hästar, jag är själv intresserad av båda, även om det på den senaste tiden blivit mer hund.

http://stillstanding.blogg.se

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 20:14

Tack! Ja det blir gärna så. Sen är det väl lite så att när man håller på med bägge (och många av varje sort) så blir det väl lite halvdant. Men kul har vi =D.

 
Ingen bild

Marie & Åke

8 november 2011 19:34

Åh livet vore då MYCKET tråkigare utan din härliga blogg!!!! ;-)

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 20:13

Gulledej!!!

 
Ingen bild

Maria Y

8 november 2011 20:25

Håller med alla ovanstående! Vill bara tillägga att personligen tycker jag det viktigaste/roligaste med bloggandet är möjligheten att då och då bli påmind om vad som hände för tre, fyra, fem år sedan. Få lite perspektiv på både träningsläge och vardagsbestyr.

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 20:38


True! Undrars om det går att spara ned det på något sätt och göra ett album av det. Mest tänker jag på bilderna... Tänkt om allt en dag bara försvann. Så tråkigt det skulle vara...

 
illika

illika

8 november 2011 20:42

Blir alltid glad när jag ser ett nytt inlägg från dig i min lista! Din blogg är alltid läsvärd, får mig att le eller tänka och eller inspireras.

http://illika.blogspot.com

Ann-Louise Ryrvik

8 november 2011 21:12

Tack kära du :-)!!!! Tack också för kommentaren!!!

 
Ingen bild

Maria Norén

8 november 2011 22:18

Klart du ska fortsätta med din blogg. Jag tycker att den är fantastisk. Jag som inte ens egentligen är intresserad av hästar tycker det är väldigt intressant att läsa dina inlägg. Duär så klok och dina bilder är helt makalösa. Det måste väl inte alltid vara så mastiga inlägg. Det är ju inte alltid man orkar läsa sånt heller. Tycker du har en bra balans. Ganska skönt att titta på bilder ibland....

Ann-Louise Ryrvik

9 november 2011 07:25

Tack Maria! Tack å tack! Nä, jag är i o f s själv en sådan som inte orkar läsa något längre på datorn. Är det långa så måste jag skriva ut. Galet he he.

 
Anna Hovskägg

Anna Hovskägg

8 november 2011 23:04

Lite som jag tänkte i mitt blogginlägg i söndags. Men vet du, din blogg är en av bloggar jag följt längst & fullkomligt älskar dina inlägg & bilder! Det spelar knappt någon roll om exakt vad det handlar om, men jag gillar dej & ditt "tänk"!

Så snälla, sluta inte blogga!

http://www.lyckoprickar.se

Ann-Louise Ryrvik

9 november 2011 07:24

Ja precis. Men skillnaden är att din blogg är PERFEKT! Dina bilder är ju så konstnärliga så vi andra dödliga blir platta som pannkankor!
Dito!
(Skulle du av någon anledning tröttna på din vackre borkfärgade springare så finns det nog en spekulant ;-).)

 
Ingen bild

Len Cedergren

9 november 2011 12:13

Hej Ann-Louise vi känner inte varann, men jag är en trogen läsare av din underbara blogg. Sitter på ön Ven nere i Öresund med 11 ardennrar, som vi kör o rider akademiskt, har skaffat en tokig bordercollie, samt gillar att påta i trädgården, flera gemensamma intressen som du förstår. Du ger så mycket inspiration och glädje med din blogg och dina fantastiska foton, så för allt i världen sluta inte! Hade varit kul att träffas nån gång!

Ann-Louise Ryrvik

9 november 2011 13:46

Nämen oh så skoj!!!! Ardennrar = Mmmm lovely. Då snackar vi häst =D! Och hund och trädgård också. Där ser man. Tack för din kommentar, det är sååå roligt att höra vem som är inne och kikar ibland. Detta hade jag inte en aning om. Och man vet aldrig när man träffas! Hade en klickerkurs i Uppsala/Stockholm för några helger sedan och då träffade jag flera internet bekantingar. Det var så skoj!
Tack!

 
Ingen bild

Linda

21 november 2011 21:51

Hej, vad glad jag blir att du ändå fortsätter:) Är en sporadisk läsare men återvänder till din blogg med jämna mellanrum för att njuta av bilderna och få några goa skratt! Fortsätt du med det du gör, jag tycker så mycket om din blogg för att den är vad den är, varken mer eller mindre;)

Ann-Louise Ryrvik

22 november 2011 05:45

Åh tack Linda!!!! =D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards